Mrak u Ivanjici, nova pobeda Voždovca, Vojvodini derbi Novog Sada

Izvor: RTS, 24.Avg.2019, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrak u Ivanjici, nova pobeda Voždovca, Vojvodini derbi Novog Sada

Fudbaleri Voždovca, Vojvodine, i Rada ostvarili su pobede u šestom kolu Linglong Superlige Srbije, dok u okršaju Javora i kruševačkog Napretka nije bilo pobednika.
"Zmajevi" su na krovu ostvarili drugu uzastopnu pobedu, ovoga puta nad ekipom Mladosti iz Lučana sa 2:0.

Strelci za domaće bili su Aleksandar Jevtić u prvom, odnosno Stefan Purtić u drugom poluvremenu.
Vojvodina je slavila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << minimalnim rezultatom (1:0) u derbiju grada Novog Sada protiv Proletera, a pobednosni pogodak delo je Ognjena Đuričina u 13. minutu.
Ekipa Nenada Lalatovića se na ovaj način, barem za jedan dan, osamila na prvom mestu na tabeli sa 16 bodova, tri više od TSC-a.
U duelu Javora i Napretka, koji je završen nerešeno 2:2, dva su zanimljiva detalja - tokom prvog poluvremena je nestalo struje na stadionu u Ivanjici, pa je taj deo igre morao da bude produžen čak devet minuta.
Prethodno je Petković doneo prednost domaćima, u nastavku susreta Pajović je izjednačio, a drugi važan trenutak jeste evrogol Nikole Kuveljića sa više od 25 metara.
Ipak, Javor nije uspeo da zadrži prednost i Ivanović je u 80. minutu postavio konačan rezultat.
Rad je naneo novi poraz Mačvi, rezultat je glasio 2:0, pa su Šapčani ostali zakucani za dno sa samo jednim osvojenim bodom.
Dueli Crvena zvezda – Čukarički, odnosno Radnik Surdulica – Partizan odloženi su zbog obaveza "večitih" u kvalifikacijama za evropska takmičenja.
Linglong Superliga Srbije – 6. kolo:
subota:

Javor – Napredak 2:2 (1:0)
Proleter – Vojvodina 0:1 (0:1)
Rad – Mačva 2:0 (1:0)
Voždovac – Mladost Lučani 2:0 (1:0)
Crvena zvezda – Čukarički odloženo
Radnik Surdulica – Partizan odloženo
nedelja:
18.30 Radnički Niš – Spartak Subotica
20.00 TSC – Inđija
tabela: Vojvodina 16 bodova, TSC 13, Crvena zvezda 12, Partizan 10, Radnički Niš 10, Čukarički 9, Voždovac 7, Inđija 7, Spartak Subotica 6, Rad 6, Napredak 5, Mladost Lučani 5, Javor 4, Radnik Surdulica 3, Proleter 2, Mačva 1
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.