Mihajlovićeva: Oživećemo aerodrom Rosulje kod Kruševca

Izvor: B92, 05.Mar.2019, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva: Oživećemo aerodrom Rosulje kod Kruševca

Beograd -- Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da se planira ulaganje u aerodrom Rosulje kod Kruševca.

Nakon aerodroma Morava kod Kraljeva, koji bi trebalo da bude osposobljen u junu, planirano je da na jesen bude gotova procedura za aerodrom kod Kruševca, rekla je ministarka, navodeći da je Vlada Srbije osnovala firmu Aerodromi Srbije kako bi objedinila u jednom preduzeću sve manje vazdušne luke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"To znači i Niš, Kraljevo, Ponikve, ali i aerodrom Rosulje. I očekujemo da čitava procedura za aerodrom kod Kruševca bude završena na jesen. Do juna planiramo da osposobimo aerodrom Morava u koji ćemo uložiti 8,5 miliona. Plan je da ove godine bude 20.000, druge već 100.000 putnika. I zašto ne bi i Rosulje bile isto tako razvijene", rekla je Mihajlovićeva.

Ona se danas u Trsteniku sastala s direktorima Puteva Srbije i predstavnicima Koridora i Železnica Srbije i čelnicima lokalnih samouprava Rasinskog okruga i poručila da je Moravski koridor strateški najvažniji projekat.

Najavljujući za narednu nedelju dolazak predstavnika finansijkih fondova i banaka iz SAD i Velike Britanije, ministarka je rekla da očekuje da će u narednih mesec do dva biti potpisan ugovor o finansiranju koridora.

"Praktično radovi mogu početi pred kraj trećeg kvartala", rekla je Mihajlovićeva.

Na sastanku se razgovaralo i o putnoj i železničkoj infrastrukturi, o lokalnim temama, a Aleksandar Ćirić, predsednik opštine Trstenik, najavio je gradnju desetina kilometara regionalnih puteva.

"Jedan od najvažnijih projekata za nas je KFV - Sistem otpadnih voda. Reč je o rekonstrukciji postojeće kanalizacione mreže i dogradnji nove. Vrednost investicija je oko 15 miliona evra", kazao je Ćirić.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.