Lončar obišao zdravstvene ustanove u Rasinskom okrugu

Izvor: RTS, 13.Jun.2020, 15:06

Lončar obišao zdravstvene ustanove u Rasinskom okrugu

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar posetio je Dom zdravlja Kruševac i obišao renovirane ambulante u Velikim Kupcima, Velikom Šiljegovcu, kao i ambulantu Balšićeva u Kruševcu.
Takođe je posetio Ribarsku banju, gde je završena rekonstrukcija terapijskog bazena ove ustanove.
Ministar je istakao da je ulaganje u primarnu zdravstvenu zaštitu od izuzetne važnosti za unapređenje čitavog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zdravstvenog sistema.
"Od prvoga dana radimo na uspostavljanju efikasnog zdravstvenog sistema, čije su usluge kvalitetne ali i dostupne svakom građaninu", rekao je Lončar, a saopštilo Ministarstvo zdravlja.
Zato se, kako je naveo, pored izgradnje velikih kliničkih centara i bolnica, ulaže u izgradnju, rekonstrukciju i opremanje zdravstvenih objekata primarnog sektora, poput ambulanti u Rasinskom okrugu.
"Koliki je značaj tih ulaganja, najbolje pokazuje podatak da u ove tri ambulante svoje kartone ima više od 25.000 građana. Svi oni zaslužuju jednako kvalitetnu zdravstvenu uslugu kao i građani u bilo kojem većem gradu i zato ćemo nastaviti sa ulaganjima", istakao je Lončar.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.