Henkel ZATVARA fabriku na dve nedelje

Izvor: Večernje novosti, 01.Apr.2020, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Henkel ZATVARA fabriku na dve nedelje

Odluka o obustavi proizvodnje na dve nedelje u fabrici Henkel gde je registrovano više potvrđenih slučajeva KOVID-19, stupiće na snagu u sredu KRUŠEVAC - KOMPANIJA “Henkel Srbija” odlučila je da zatvori svoje pogone u Kruševcu na 14 dana. Kako su “Novosti” juče objavile, ova odluka o obustavi proizvodnje na dve nedelje u fabrici gde je registrovano više potvrđenih slučajeva KOVID-19, stupiće >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << na snagu od danas. U kompaniji navode da je odluka doneta kako bi se zaštititli zdravlje i bezbednost zaposlenih.- U skladu sa odlukom, proizvodni pogoni će danas prestati sa radom, dok će logistika nastaviti da radi smanjenim kapacitetom, a kako bi obezbedila snabdevanje građana neophodnim proizvodima-navode između ostalog u “Henkelu”.- U fabrici u Kruševcu će se, kao i do sada, nastaviti primena svih ostalih mera propisanih od strane Svetske zdravstvene organizacije, Kriznog štaba za suzbijanje novog korona virusa i nadležnih organa.Proizvodni pogoni u ovoj fabrici su dezinfikovani, a epidemiolozi su sa menadžmentom kako je ranije predoeno procenjivali situaciju u vezi sa eventualnim prekidom rada.U Rasinskom okrugu do sada je potvrđeno 35 slučajeva korona virusa. Iz Kruševca je 32 slučaja, a iz Varvarina-tri. Kako su “Novosti” objavile, preksinoć je u KC Niš, nažalost, preminuo Kruševljanin Đ.B.(41),kod koga je KOVID-19 potvrđen 22.marta. Pročitajte još: Borba je trajala devet dana: Arhitekta iz Kruševca podlegao posledicama koroneSkoro svi potvrđeni slučajevi na teritoriji okruga lica su koja zbog prirode posla imaju značajan broj kontakata (fabrika,Hitna pomoć, administrativni i šalterski posao, privatna medicinska praksa u Varvarinu). Brisevi uzorkovani u Kruševcu, prosleđivaće se u laboratoriju Veterinarsko-specijalističkog instituta u Kraljevu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Henkel zbog epidemije zatvara fabriku u Kruševcu na dve nedelje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Apr.2020

Kompanija Henkel Srbija objavila je da će svoju fabriku u Kruševcu zatvoriti na dve nedelje, u cilju zaštite zdravlja i bezbednosti svojih zaposlenih tokom epidemije virusa korona. U skladu sa odlukom, proizvodni pogoni će u sredu prestati sa radom, dok će logistika nastaviti da radi smanjenim...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.