Fabrika biodizela do kraja naredne godine

Izvor: S media, 24.Maj.2010, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabrika biodizela do kraja naredne godine

Izgradnja fabrike za proizvodnju biodizela, koju je Fabrika maziva (FAM) u Kruševcu započela pre dve godine, posle privatizacije tog kruševačkog preduzeća trebalo bi da se okonča u drugoj polovini 2011. godine, najavila je danas direktorka FAM-a Ljiljana Kostić.

Kostić je, obraćajući se javnosti povodom priznanja koja je Fabrika maziva osvojila na medjunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, kazala da je fabrika biodizela započeta kao deo obavezne investicije predvidjene >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kupoprodajnim ugovorom, te da je do sada okončano 70 odsto predvidjenih radova.



"Nije nikakav problem da se fabrika završi, iako je kriza malo usporila njenu izgradnju, ali je sada država na potezu. Neophodno je da država donese odgovarajuću regulativu u oblasti korišćenja biodizela i mi očekujemo da ćemo od sredine sledeće godine imati regulisano tržište za ovu vrstu goriva"
, kazala je ona.

Direktorka FAM-a je dodala da je planirani kapacitet fabrike biodizela 30.000 tona i da bi, s obzirom na planirani procenat umešavanja ovog energenta u nafne derivate, trebalo da svi proizvodjači biodizela u Srbiji imaju sigurno tržište.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.