Borko Stefanović napadnut u Kruševcu

Izvor: B92, 23.Nov.2018, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borko Stefanović napadnut u Kruševcu

Kruševac -- Lider Levice Srbije Borko Stefanović napadnut je u Kruševcu, objavila je na Tviteru ta stranka. Napadnuta i dvojica njegovih kolega.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo da su lica koja su učestvovala u napadu uhapšena.

Borko Stefanović, predsednik Levice Srbije i jedan od osnivača Saveza za Srbiju, Boban Jovanović i Marko Dimić, aktivisti Levice Srbije, brutalno su pretučeni uoči održavanja tribine Saveza za Srbiju u Kruševcu, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se u saopštenju Saveza za Srbiju.

Usled težih povreda glave, Borko Stefanović je prevezen u Urgentni centar, Jovanoviću su izbijena dva zuba i rasečena usna, dok je Dimić zadobio više udaraca u glavu, navodi se u saopštenju Saveza.

“Grupa batinaša naoružanih šipkama presrela je Stefanovića ispred MZ Rasadnik u Kruševcu, oborila ga na asfalt i besomučno tukla. Pošto su Stefanoviću u pomoć pritrčali Jovanović i Dimić, napadači su se obrušili i na njih”, navode iz Saveza.

MUP je saopštio da su uhapšene dve osobe.

Na fotografijama objavljenim na Tviter nalogu Levice Serbije vidi se da je Borku Stefanoviću razbijena glava u predelu potiljka, i navodi se da je odveden u ambulantu na ušivanje.

Na jednom od video snimaka pristalice Saveza za Srbiju, u razgovoru sa policijom, tvrde da su Stefanovića napali muškarci sa kapuljačama na glavi.

Večeras u Kruševcu se održava tribina Saveza za Srbiju, a detalji o ovom slučaju nisu poznati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.