Borko Stefanović: Napad na mene organizovan

Izvor: RTS, 24.Nov.2018, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borko Stefanović: Napad na mene organizovan

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović rekao je na pres konferenciji da su ga, juče u Kruševcu, napali kriminalci, da je napad bio organizovan i da je reč o pokušaju ubistva. Stefanović kaže da grupa napadača ima veze sa nekadašnjim gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem.
Stefanović je rekao da se to nije dogodilo spontano, jer su, kako tvrdi, počinioci napada "pratili kretanje" predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Saveza za Srbiju u Kruševcu.

Rekao je da ga je napala grupa mladića sa kapuljačama, na ulazu u prostorije Mesne zajednice Rasadnik, kojima je, navodi, rekao "dobro veče", a zatim je dobio udarac u potiljak.
"Izgubio sam mnogo krvi, rasekotina je bila vrlo široka", dodao je i naveo da su ga šutirali u glavu dok je bio u nesvesti, a da su lekari utvrdili da udarci nisu zadati rukom.
Stefanović kaže i da su tom prilikom povređena još dva člana Levice Srbije, jednom su "izbijena dva zuba", ali nije objasnio kako se to dogodilo.
Pozdravio je to što je MUP Srbije brzo pronašao i uhapsio napadače na njega, kao i to što je predsednik Aleksandar Vučić sinoć osudio taj napad, ali je dodao da "nije dobro da se priča da ima više verzija događaja i da je u pitanju lakša telesna povreda".
Na pitanje novinara ko stoji iza napada, Stefanović je odgovorio da su akteri "manja grupa kriminalaca", koja je povezana sa izvesnim "kontroverznim biznismenom", a koji je, kako kaže, povezan sa nekadašnjim gradonačelnikom tog mesta Bratislavom Gašićem.
Stefanović je rekao i da su mu policajci u Kruševcu ispričali da su napdači poznati policiji po krivičnim delima, ali da nikada nisu osuđeni.
"Nije to bila grupa naprednjaka koja je gledala Pink i čitala Informer, pa odlučila da mi pokaže šta misli", dodao je Stefanović.
On smatra da je građanima van Beograda u mestima, poput Kruševca, još teže da se bore za demokratiju, jer se u tim sredinama ne dozvoljava drugačije mišljenje. "Režim Aleksandra Vučića je duboko podelio Srbiju", konstatovao je Stefanović. 
Lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas odgovornim smatra predsednika Srbije, jer je, kako je rekao, stvorio sistem koji je omogućio taj napad.
Predsednik SDS Boris Tadić dodao je na to da je svaka podrška međunarodne zajednice politici predsednika Vučića "bestidna i besramna".
Đilas je takođe rekao da su neki mediji juče izveštavali da "neki od njih" sa Haradinajem dogovaraju pad vlasti u Srbiji, što je, kaže, besmisleno.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stefanović: Napad na mene organizovan

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Nov.2018

BEOGRAD - Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović rekao je danas na pres konferenciji da su ga juče u Kruševcu napali kriminalci, da je napad bio organizovan i da je riječ o pokušaju ubistva.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.