Zlatiborci odneli bodove sa „Čika Dače“

Izvor: KGsport.info, 21.Sep.2018, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatiborci odneli bodove sa „Čika Dače“

Fudbaleri Zlatibora (beli dresovi) zasluženo odneli bodove sa „Čika Dače“

Fudbaleri Radničkog 1923 pretrpeli su danas u susretu sa Zlatiborom četvrti poraz u tekućoj sezoni Prve lige Srbije, a drugi pred svojim navijačima na „Čika Dači“. Čvrsta ekipa iz Čajetine pokazala je da se ne nalazi slučajno u samom vrhu prvoligaške tabele i golovima Vidića u 32. i Vujića u 72. minutu uspela je do dođe do zasluženog trijumfa – 2:0 (1:0).
Igrači kragujevačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << prvoligaša odlično su ušli u utakmicu i bili dominantniji rival sve do primljenog gola u 32. minutu, koji ih je u potpunosti „presekao“. Među izabranike Darka Tešovića uvukli su se nervoza i strah od neuspeha, igra se u potpunosti raspala, a publika, koja je u prvom poluvremenu aplaudirala lepim akcijama igrača Radničkog, pokazivala je sve veće nezadovoljstvo. Na drugoj strani, Čajetinci su „namirisali krv“, postigli drugi gol i rutinski priveli utakmicu kraju.
Treba pomenuti da Šumadinci i na ovom susretu nisu bili u kompletnom sastavu, pošto su zbog povreda izostali Lalić, Zdravković i Dimitrić. Dobra vest je da su se posle dužeg perioda oporavka u sastavu našli Jovan Lukić i kapiten Aleksandar Varjačić, ali ni njihovo prisustvo na terenu nije pomoglo Kragujevčanima da izbegnu poraz na današnjem susretu.
Fudbaleri Radničkog 1923 dobro su počeli današnju utakmicu, ali ih je primljeni gol „sasekao“
Prvi udarac ka golu Čajetinaca uputio je Đorđe Maksimović u 2. minutu. Dva minuta kasnije prva velika prilika za domaći tim. Vujasin je izveo korner sa desne strane, Maksimović „okrznuo“ loptu glavom, a Milan Ilić i Jovan Lukić nisu uspeli da je ubace u mrežu.
Zlatiborci su prvi put zapretili u 9. minutu nakon što je Markišić izgubio loptu na nekih dvadesetak metara od gola svog tima, što je pokušao da iskoristi Jokić, ali nije bio dovoljno precizan. Uzratio je odmah Tomislav Todorović na drugoj strani, međutim, bio je to lak posao za golmana i kapitena Zlatibora Dalibora Divca.
Uhvatili su se za glavu navijači Radničkog 1923 u 18. minutu, kada je „bombu“ Vujasina sa preko dvadeset metara zaustavila prečka. Da je najbolji strelac Kragujevčana ove sezone pogodio cilj, bio bi to bez sumnje najlepši pogodak u dosadašnjih osam kola Prve lige Srbije.
Tri minuta kasnije ponovo je pokušao Vujasin sa distance, ovoga puta daleko slabije, a zatim je na drugoj strani Radulović šutirao glavom nakon kornera, međutim, bez promene rezultata. Na gotovo identičan način pokušao je Lazar Petrović da zatrese mrežu Zlatiboraca par minuta kasnije, ali takođe bez uspeha.
I onda, u 32. minutu, iz maltene prve ozbiljnije šanse na utakmici gosti dolaze do vođstva. Vujić je ubacio loptu pred gol Radničkog, tamo je visoki Vidić umakao pažnji svojih čuvara i glavom matirao Lazara Raičevića.
Dejan Vidić, strelac vodećeg gola za Zlatibor
Kao što smo napomenuli, primljeni gol je presekao igrače domaćeg tima, koji su se doduše trudili da do odlaska na odmor dođu do izjednačenja. Pomenućemo pokušaj Tomislava Todorovića iz 37. minuta, kada je opasno šutirao sa 12-13 metara pored gola, kao i dobro izveden slobodan udarac Mileta Vujasina par minuta kasnije, ali je Divac uspeo da izboksuje loptu.
U drugom poluvremenu igrači Radničkog nisu uopšte ličili na sebe. Ređale su se greške za greškom, koje su strpljivi gosti pokušavali da iskoriste kako bi došli do drugog pogotka.
Pretili su Zlatiborci i šutevima sa distance, poput Jokićevog iz 55. i Petrovićevog iz 57. minuta, ali je u oba navrata lopta završila preko gola. Na drugoj strani, Aleksa Todorović je u 70. minutu uputio dobar udarac sa preko dvadeset metara i malo razgalio uspavanu publiku.
Međutim, samo dva minuta kasnije Aleksa Vujić ugasio je svaku nadu domaćim navijačima, pošto je nakon dobro izvedenog kornera i spuštene lopte od strane štopera Anđelkovića uspeo da zatrese mrežu Radničkog i svom timu osigura osvajanje novih bodova.
U samom finišu susreta pokušali su Varjačić iz slobodnog udarca i Aleksa Todorović šutem sa distance da ublaže poraz svog tima, ali se rezultat nije promenio.
Fudbaleri Radničkog nisu imali puno razloga za zadovoljstvo na kraju današnje utakmice
RADNIČKI 1923 – ZLATIBOR 0:2 (0:1)
KRAGUJEVAC
Stadion: „Čika Dača“
Gledalaca: 700
Sudija: Marko Ivković (Valjevo)
Pomoćnici: Marko Đuričić (Loznica), Milorad Jovanović (Ljig)
Strelci: Vidić u 32. i Vujić u 72. minutu za Zlatibor
Žuti kartoni: Ćirović, Petrović (Zlatibor)
RADNIČKI 1923: Raičević, Varjačić, A. Todorović, Petrović, M. Ilić, Markišić (od 72. Aleksijević), Kovačević, Lukić (od 64. Cvjetinović), T. Todorović, Vujasin, Maksimović (od 56. Ratković).
ZLATIBOR: Divac, Miličić, Dragačević, Radulović, Anđelković, Jokić, Vujić (do 75. Grbović), Petrović (od 59. Potkozarac), Pavlović, Ćirović (od 50. Živanović), Vidić.
Radnički 1923 je ostao na koti od deset osvojenih bodova, dok su Čajetinci sa nova tri boda došli na kotu 19.
Kragujevačne u sredu očekuje gostovanje u Šapcu i duel sa Mačvom u šesnaestini finala Kupa Srbije, a zatim i prvenstveni okršaj sa Javorom u Ivanjici.
M. Pasuljević
Foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Ristanović: „Zaslužena pobeda“; Tešović: „Ključno je da se momci psihički vrate nakon dva vezana poraza“

Izvor: KGsport.info, 21.Sep.2018

Utakmica 8. kola Prve lige Srbije između Radničkog 1923 i Zlatibora okončana je pobedom Čajetinaca rezultatom 2:0 (1:0). Po završetku utakmice u prostorijama FK Radnički 1923 organizovana je konferencija za medije na kojoj su govorili trener Radničkog 1923 Darko Tešović i Zlatibora Predrag Ristanović.. Šef...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.