Završena Prve liga Centralne Srbije u šahu

Izvor: KGsport.info, 26.Sep.2018, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena Prve liga Centralne Srbije u šahu

Kragujevački hotel „Šumarice“ je u periodu od 14. do 22. septembra bio domaćin Prve lige Centralne Srbije u šahu. U konkurenciji dvanaest ekipa, prvo mesto pripalo je ekipi Vladimiraca, dok su šahisti Radnički-Vodovoda zauzeli petu poziciju.
Ovogodišnje ekipno prvenstvo Centralne Srbije u šahu proteklo je u skladu sa očekivanjima. Silno pojačana ekipa Vladimiraca opravdala je ulogu favorita i obezbedila plasman u Prvu ligu Srbije. Drugo mesto pripalo je šahistima lučanske >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Mladosti, a treće ekipi Požege.
Šahisti Radnički-Vodovoda, predvođeni iskusnim velemajstorom Draganom Barlovim, zauzeli su skromnu petu poziciju sa 17 meč bodova, odnosno 36 poena. Kragujevčani na ovom prvenstvu nisu imali prevelike ambicije, tako da je ovaj rezultat sasvim solidan za njih.
Najbolji učinak u kragujevačkom timu na ovom prvenstvu imao je mladi Janko Radović, koji je osvojio čak 9,5 poena iz 11 partija, što je izuzetan rezultat. Očekuje se da Janko Radović, zajedno sa bratom Lukom i Nikolom Radovanovićem, u doglednoj budućnosti bude okosnica tima koji će Radnički-Vodovod vratiti tamo gde mu je i mesto, u Prvu ligu Srbije.
Inače, iz Prve u Drugu ligu Centralne Srbije ispale su dve najslabije plasirane ekipe na kraju takmičenja, a to su OŠK Paraćin i Trepča iz Kosovske Mitrovice.
Foto: Nebojša Radosavljević (Šahovski savez Centralne Srbije)
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.