Za bolji položaj slepih - kvalitetnije obrazovanje

Izvor: RTS, 15.Okt.2015, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za bolji položaj slepih - kvalitetnije obrazovanje

Položaj slepih i slabovidih znatno je poboljšan, Srbija prednjači u zemljama regiona, čulo se u Kragujevcu gde se održava centralna manifestacija povodom svetskog Dana slepih.
U svetu se 15. oktobar obeležava kao Dan slepih. Ove godine, centralna manifestacija u Srbiji održana je u Kragujevcu.

Položaj slepih i slabovidih u Srbiji znatno je poboljšan, ali treba uraditi još mnogo toga >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za njihovo obrazovanje, zapošljavanje i nabavku pomagala.
Uz podsticaj države, prošle godine je zaposleno 4.000 osoba sa invaliditetom, ove godine će iz budžeta biti izdvojeno 500 miliona dinara, kažu u Ministarstvu za socijalna pitanja.
"Dva su suštinska problema: obrazovanje, što se rešava dugoročno, i zapošljavanje slepih, ali i drugih osoba sa invaliditetom. I to su prioriteti za udruženja i za državu", istakao je ministar za socijalna pitanja Akleksandar Vulin.
Savez slepih Srbije ima 12.000 članova, u 45 organizacija. Njihovi predstavnici i članovi saveza slepih Bugarske zajedno su obeležili Međunarodni dan belog štapa u Kragujevcu.
U 16 sati, na sceni Pozorišta za decu u Kragujevcu, program su izveli slepi i salbovidi muzičari iz Bugarske i Srbije.
rts.kragujevac@rts.rs
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Kragujevcu centralno obeležavanje Dana slepih

Izvor: Šumadija Press, 16.Okt.2015, 12:56

Centralna manifestacija obeležavanja svetskog Dana slepih i slabovidih osoba održana je juče u Kragujevcu...Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i predsednik Saveza slepih Srbije Milan Stošić u Kragujevcu su otvorili pomenutu manifestaciju...Pokrovitelji...

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.