Vulin otvorio adaptirani paviljon u Kragujevcu

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Nov.2014, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin otvorio adaptirani paviljon u Kragujevcu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin otvorio je danas adaptirani paviljon "Srce" u kragujevačkom Zavodu za smeštaj odraslih "Male pčelice".

Vulin je tom prilikom rekao da je u Srbiji u toku licenciranje svih ustanova socijalne zaštite, a da je otvoreni paviljon u Kragujevcu rekonstruisan na evropskom nivou.

"Ono što je važno jeste da su paviljon, sopstvenim sredstvima, adaptirali zaposleni u Zavodu", rekao je Vulin. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

On je dodao da to samo pokazuje da je moguće iz sopstvenih sredstava, pametnom politikom i štednjom, stvoriti nešto što, kako je rekao, izgleda kao da se ne nalazi u Srbiji.

"Ovakvi objekti treba da postanu praksa, a ne izuzetak", rekao je Vulin.

On je istakao da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u budžetu za narednu godinu štedi na svemu osim na socijalnim davanjima, i podsetio da je pokrenut projekat radne aktivacije socijalno ugroženih, te da se nada da će se Kragujevac priključiti toj akciji.

Otvaranju paviljona prisustvovao je i gradonačelnik Radomir Nikolić koji je rekao da je taj paviljon najbolji mogući primer kako normalnim odnosom prema finansijama može da se napravi moderno od oronulog.

"Ovo je primer koji treba napraviti i u drugim kragujevačkim javnim institucijama i da zajedno sa vladom, kao partnerom, Grad krene dalje", rekao je Nikolić.

Direktor Zavoda Vladica Simić rekao je da je paviljon površine 2.500 kvadratnih metara, renoviran sredstvima Zavoda, te da će u njemu boraviti 166 korisnika i najteže obolelih.

Naglašavajući da je renoviranje paviljona trajalo sedam meseci, Simić je rekao da u Zavodu za smeštaj odraslih boravi nešto manje od 900 osoba.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin otvorio adaptirani paviljon za smeštaj odraslih u Kragujevcu

Izvor: Blic, 10.Nov.2014

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin otvorio je danas adaptirani paviljon “Srce” u kragujevačkom Zavodu za smeštaj odraslih “Male pčelice”...Vulin je izjavio da je u Srbiji u toku licenciranje svih ustanova socijalne zaštite, a da je otvoreni paviljon...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.