Vodojaža i Šumadija 1903 podeleli bodove (FOTO)

Izvor: KGsport.info, 29.Okt.2018, 01:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodojaža i Šumadija 1903 podeleli bodove (FOTO)

Fudbaleri Vodojaže i Šumadije pre početka današnjeg susreta u Grošnici

Derbi kragujevačkih zonaša Vodojaže i Šumadije 1903, odigran danas u Grošnici, završen je bez pobednika 2:2 (0:1), iako su gosti imali prednost od dva gola. Treba reći da je zonaš sa Bubnja utakmicu završio sa deset igrača usled druge javne opomene izrečene Kneževiću.
Obe ekipe u ovaj susret ušle su bez kalkulacija i uz jasnu želju za pobedom. Vodojaža je susret započela >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << bez kapitena Vukovića, koji je kasnio na utakmicu, kao i povređenog Kovačevića, čije se odsustvo naročito osetilo u prvom poluvremenu, ali je ipak uspela da u nastavku stigne do izjednačenja.
Bolju igru u prvom delu susreta prikazala je podmlađena ekipa Šumadije 1903, koja je imala i sreću da na samom početku utakmice dođe do rezultatske prednosti zahvaljući autogolu Todorovića. Igrao se treći minut kada je šutirao Aleksić, a štoper Grošničana loptu sproveo u sopstvenu mrežu.
Igrači Šumadije odigrali su bolje u prvom delu utakmice i stekli prednost
Ovaj pogodak uneo je nervozu među igrače Vodojaže, koji su imali primedbe i na arbitražu sudije Nikole Panovića iz Kraljeva, naročito nakon nedosuđenog kaznenog udarca u 10. minutu, kada je lopta pogodila u ruku jednog igrača Šumadije 1903 u kaznenom prostoru.
Fudbaleri sa Bubnja nastavili su sa pritiskom na gol Živaka u želji da uvećaju prednost. Đorđević je sa desetak metara u 20. minutu šutirao pored gola. U 38. minutu Knežević je ušao u kazneni prostor Vodojaže, izašao pred golmana koji mu je pošao u susret, ali je šutirao pored gola.
Dejan Knežević je propustio šansu da savlada golmana Vodojaže Marka Živaka
Dva minuta pred odlazak na odmor iz dva pokušaja Šumadija 1903 nije uspela da duplira prednost. Prvo je sa 25 metara oštro šutirao Knežević pod prečku, ali je golman domaćina uspeo loptu da izbaci u korner. Posle udarca iz ugla sa desne strane na drugoj stativi nisu se snašli kapiten zonaša sa Bubnja Milosavljević i Aleksić, pa je lopta je završila pored gola.
Na drugoj strani šansu za izjednačenje nije iskoristio ni domaći tim. Sa desne strane centrirao je Stević, ali Despotović nije u skoku zahvatio dobro loptu i ona je završila u autu, pa se na odmor otišlo sa golom prednosti za Šumadiju 1903.
Samo što je počelo drugo poluvreme, još jedan šok za domaće igrače. U 47. minutu, posle kornera Kneževića, Živanović je glavom loptu sproveo u mrežu pored statične odbrane Vodojaže i nemoćnog golmana Živaka za 0:2.
Međutim, ovaj pogodak kao da je probudio igrače domaće ekipe. Tome je doprineo i potez trenera Dragoslava Ristovića, koji je od 46. minuta u igru uveo kapitena Vukovića i Đokića, što je uticalo da Vodojaža preuzme inicijativu i ekspresno smanji prednost Šumadije 1903.
Fudbaleri Vodojaže bili su bolji u drugom poluvremenu i uspeli da izjednače
Miloš Milosavljević je u 48. minutu šutirao sa preko 20 metara, lopta je zakačila nekog od igrača u odbrani gostiju, prevarila Pešića i završila u mreži.
U 58. minutu Grošničani su tražili još jedan penal kada je Miloš Milosavljević pao u kaznenom prostoru zonaša sa Bubnja, ali se pištaljka sudije ponovo nije oglasila.
Ipak, u 64. minutu kapiten Šumadije 1903 Milosavljević oborio je u kaznenom prostoru Stevića i sudija je pokazao na belu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Blagojević za izjednačenje – 2:2.
Detalj iz drugog poluvremena
U finišu utakmice obe ekipe su imale prilike i za pobedu, ali se rezultat nije promenio. U 80. minutu golman Vodojaže pokupio je loptu ispred Aleksića, a na drugoj strani Blagojević na pet-šest metara od gola nije prihvatio centaršut sa desne strane. Od 85. minuta Šumadija 1903 je ostala sa igračem manje na terenu zbog drugog žutog kartona Kneževića, koji je pre vremena morao u svlačionicu.
U samoj završnici još po jedna prilika na obe strane nije iskorišćena. U 89. minutu Vranić je iz blizine umesto mreže pogodio prečku Vodojaže. U poslednjem minutu Milosavljević je na drugoj strani umesto šuta na gol pokušao dupli pas pred golom Pešića, ali je odbrana Šumadije 1903 izbacila loptu izvan kaznenog prostora.
Tako je svakom pripalo po poluvreme i po osvojen bod, iako su i domaćini i gosti očekivali pobedu, pa su posle 10. kola Šumadijsko-raške zone zadržali svoje pozicije na tabeli. Sa 18 bodova zonaš sa Bubnja ostao je na četvrtom, a Vodojaža sa bodom manje na petom mestu.
VODOJAŽA – ŠUMADIJA 1903 2:2 (0:1)
Igralište u Grošnici.
Gledalaca: Oko 100.
Sudija: Nikola Panović (Kraljevo).
Pomoćnici: Danijel Đurić (Kragujevac), Stefan Lazović (Kraljevo).
Strelci: Milosavljević u 49. i Blagojević u 64. iz jedanaesterca za Vodojažu, a Todorović (autogol) u 3. i Živanović u 47. minutu za Šumadiju 1903.
Žuti kartoni: Tanasijević, Ivković, Blagojević (Vodojaža), Vlanić, Milosavljević, Aleksić (Šumadija 1903).
Crveni karton: Knežević (Šumadija 1903) u 85. minutu.
VODOJAŽA: Živak, Dajić, Tanasijević Ivković, Komatina, Todorović (od 46. Đokić), Stević, Danilović (od 46. Vuković), Despotović, Blagojević, Milosavljević.
ŠUMADIJA 1903: Pešić, Maksimović, Slavković (od 70. Stefanović), Vranić, Milosavljević, Kočanović, Živanović, Šapić, Aleksić, Đorđević, Knežević.
Danas su odigrana još dva preostala susreta 10. kola. Real je u Podunavcima pobedio Šumadiju iz Toponice sa 2:0, a Polet u Ratini ekipu Apolona 2018 rezultatom 2:1. Juče je Sušica podelila bodove u susretu sa Slogom iz Kraljeva i zadržala vodeću poziciju na tabeli sa 22 osvojena boda.
U narednom kolu Šumadija 1903 na Bubnju dočekuje Sušicu, pa će to biti još jedan derbi kragujevačkih zonaša.
Tekst i foto: M. Jovičić

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.