Vanredna situacija u Kragujevcu

Izvor: Prva.rs, 27.Maj.2014, 07:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredna situacija u Kragujevcu

Najugroženiji delovi grada su Ždraljica, Beloševac, Lekina bara, Ilina Voda i potez oko ''Žitoprodukta''. Ima poplavljenih industrijskih objekata i privatnih kuća. Evakuisano je 48 lica među kojima ima i dece. Svi su zbrinuti i smešteni u Gerontološki centar i na „Šumadija sajam“. „Najveća šteta je na infrastrukturi i velikom broju stambenih objekata gde je voda dostizala i do jednog metra. Bujični vodotokovi su izneli veliku količinu kamena i rizle na glavne saobraćajnice“, rekao je zamenik komandanta Štaba, Zoran jovanović.
Deo pogona „Zastava oružja“ je pod vodom i prekinut je rad u trećoj smeni. Poplavljeni su i podrumi Kliničkog centra, Hitne pomoći i gradskih škola i obdaništa. Nastava u školama neće biti obustavljena. Situacionom centru do ponoći je upućeno oko stotinu prijava za poplavljene kuće i puteve. Nakon prestanka padavina ekipe „Čistoće“ i „Elektrošumadije“ krenule su sa raščišćavanjem terena. Teška mehanizacija je upotrebljena za saniranje najugroženijeg dela grada, ispod nadvožnjaka u naselju Ilina Voda. Veliki broj sela i prigradskih naselja je isključen preventivno sa strujne mreže. Bez struje su bila naselja Gornja i Donja Sabanta, Žeželj, Dulene, Lužnice, Desimirovac, Medna, Rečani, deo Ilićeva i Maršić.
Načelnik odeljenja za zaštitu od elementarnih i drugih nepogoda Dragoš Radovanović izjavio je Tanjugu da se u naselju Bresnica izlio Bresnički potok i da je poplavio jedan broj stambenih objekata. "Stanje je teško i u prigradskim naseljima Ilićevo, Maršić i Beloševac, gde takođe ima poplavljenih objekata", rekao je Radovanović.
Radarski centar Bešnjaja, kako je Tanjugu izjavila šef tog centra Svetlana Biljić, za dva sata je ispalio 38 protivgradnih raketa. "Bilo je i pojave grada veličine zrna kukuruza, a koji je najviše padao na potezu Kragujevac-Batočina", rekla je Biljićeva.
Svi građani čije su kuće ugrožene mogu da se jave jave Situacionom centru na brojeve telefona 0800/112-113 i 505-800.
Izvor: tanjug
Ovako je bilo u Ivanjici:

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uglavnom poplavljeni podrumi, iseljeno 48 osoba

Izvor: Press, 27.Maj.2014

"Zakonodavac kaže da ukoliko su ugroženi ljudski životi i ako su materijalna dobra ugrožena, praktično nam daje za pravo da uvodimo vanrednu situaciju", rekao je Jovanović odgovarajući na pitanje novinara zašto je vanredna situacija uvedena, kada su u većini poplavljeni podrumi. .. Naglašavajući...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.