Ukraden gorionik iz kragujevačkih Šumarica

Izvor: Studio B, 08.Dec.2013, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukraden gorionik iz kragujevačkih Šumarica

Sa spomenika "Večni plamen slobode" ispred muzeja u kragujevačkim Šumaricama noćas je ukraden gorionik.

Taj mesingani deo spomenika težak je oko 20 kilograma, njegova vrednost na tržištu sekundarnih sirovina ne prelazi nekoliko hiljada dinara, a za ponovno izlivanje i postavljanje potrebno je oko sto hiljada.

Podsećamo, gorionik posvećen miru i toleranciji, ukraden je i početkom decembra 2011. godine, a pronađen je posle nekoliko dana kada ga je neko ostavio ispred muzeja.

Inače, gorionik, koji je delo kragujevačkog vajara Dragana Đorđevića, potpalio je nekadašnji predsednik SFRJ Josip Broz Tito još 2. oktobra 1978. godine.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

TRAŽE POMOĆ GRAĐANA: Policija traga za kradljivicima gorionika!

Izvor: Kurir, 09.Dec.2013, 12:33

U noći između 7. i 8. decembra demontiran je i ukraden mesingani gorionik težine oko 20 kilograma, zbog čega je ugašen večni plamen koji je 1978. godine, zapalio predsednik tadašnje SFRJ Josip Broz Tito..KRAGUJEVAC - Kragujevačka policija pozvala je danas građane koji imaju bilo kakvu informaciju...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.