Uhapšeni saučesnici pritvorenog žandarma

Izvor: RTS, 18.Jul.2013, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni saučesnici pritvorenog žandarma

Policija uhapsila dve osobe zbog sumnje da su pomogli pripadniku Žandarmerije Aleksandru Krstiću, za koga se sumnja da je ubio i zapalio dvojicu mladića u okolini Jagodine. Krstiću je istražni sudija suda u Kraljevu posle saslušanja odredio pritvor.

Goran Dabić i Ivana Radivojević iz Kragujevca uhapšeni su zbog sumnje da su pomogli pripadniku Žandarmerije Aleksandru Krstiću, osumnjičenom za ubistvo dvojice mladića iz Jagodine. Njima je određeno policijsko zadržavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do 48 sati.

Policija navodi da je Dabić (22) iz Kragujevca osumnjičen za "teško ubistvo pomaganjem", kao i Ivana Radivojević (27) iz Beloševca zbog "pomoći učiniocu posle izvršenog krivičnog dela".

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon kojeg će, biti privedeni dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Kraljevu.

Kako RTS nezvanično saznaje, Krstić je nekoliko dana pre ubistva Dabiću, koji mu je bio saizvršilac u ubistvu, izneo plan zločina. Njih dvojica su bili zajedno u kolima pokojnih mladića.

Pošto ih je ubio, Krstić je pozvao svoju nevečanu suprugu Ivanu Radivojević, a ona je na mesto ubistva donela šatorsko krilo i benzin kojim su zapalili žrtve.

Radivojevićeva je donela šatorsko krilo kojim su pokrivena tela, a zatim je džipom išla ispred njih, kako bi ih obavestila ukoliko primeti policiju, navodi se u saopštenju policije.

U mestu Ratkovac, osumnjičeni žandarm je polio benzinom tela, nakon čega su ih zapalili, a onda su se sve troje osumnjičenih odvezli kod Radovojevićeve gde su svoju garderobu sa tragovima krvi zapalili u peći.

Krstić je uhapšen zbog sumnje da je ubio i zapalio Srđana Tomića i Aleksandra Nedeljkovića, a posle saslušanja u Višem sudu u Kraljevu gde se branio ćutanjem, istražni sudija mu je odredio pritvor do 30 dana.

Policija je ranije saopštila da je Krstić dugovao novac Nedeljkoviću i da ga je pozvao da mu pokaže jedan automobil koji je, navodno, nameravao da mu da na ime duga.

Nedeljković je Srđana Tomića zamolio da pođe sa njim i da ga svojim automobilom odveze do Kragujevca.

Posle susreta u Kragujevcu, Krstić ih je uz pretnju oružjem primorao da se odvezu na područje sela Zakuta kod Kraljeva, gde ih je ubio pucnjima u glavu.

Krstić je posle zločina odvezao tela i automobil do mesta Ratković u opštini Rekovac i zapalio ih kako bi prikrio tragove.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Jagodina

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Trojka planirala zločin

Izvor: Politika, 18.Jul.2013

Nevenčana supruga osumnjičenog žandarma donela šatorsko krilo i benzin kojim su zapaljene žrtve u „audiju“ ..Srpska policija rasvetlila je sve detalje brutalnog ubistva Srđana Tomića i Aleksandra Nedeljkovića iz Jagodine, koje je počinio pripadnik kraljevačkog odreda Žandarmerije...Osim...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.