Uhapšen vozač koji je udario pešaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2010, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen vozač koji je udario pešaka

KRAGUJEVAC -

Kragujevačka policija saopštila je danas da je, posle skoro mesec dana intenzivne potrage, identifikovala i uhapsila Aleksandra J. (26) iz Kragujevcu koji je upravljajući automobilom marke "jugo" 24. oktobra udario pešaka i pobegao sa mesta nesreće.

U toj nesreći, koja se dogodila oko 19 časova, teške povrede zadobio je Nenad Urošević (42), koji je nekoliko sati kasnije podlegao povredama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Kliničkom centru u Kragujevcu.

U saopštenju policije se navodi da je u trenutku nezgode kao suvozač u "jugu" bele boje bio i brat Aleksandra J, kako i da je na mestu obaranja pešaka sa vozila otpala maska prednjeg branika, takođe bele boje.

Aleksandru J. je određena mera zadržavanja u trajanju do 48 sati, posle čega će ga policija sprovesti istražnom sudiji, uz krivičnu prijavu da je izvršio krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Policija u saopštenju navodi i da je Aleksandar J., posle izazvane saobraćajne nesreće, vozilo parkirao u garži i na njemu zamenio polomljeno vetrobransko staklo, havarisani poklopac prednje haube, prednji plastični branik i plastični spojler ispod branika.

Na karoseriji vozila majstor je obavio limarske radove, navedeno je u saopštenju u kojem se dodaje da je havarisani poklopac haube pronađen na dnu potoka u naselju Stanovo, vešto skriven i potopljen u mulju, koje je on pokazao policijskim službenicima.

U saopštenju se naglašava da je policija to krivično delo rasvetlila u saradnji sa građanima od kojih su, kako se navodi, dobijene brojne korisne informacije. Operativnim radom i redovnom kontrolom učesnika u saobraćaju izvršena je provera nekoliko stotina vozila marke "jugo", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.