Uhapšen vlasnik firme „Ratko Mitrović”

Izvor: Politika, 25.Apr.2012, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen vlasnik firme „Ratko Mitrović”

Kragujevac – Zbog sumnje da su zloupotrebili položaj i oštetili firmu, kragujevačka policija juče je privela Dragoljuba P. (63), vlasnika građevinskog preduzeća „Ratko Mitrović”, njegovog sina Jovana (33), vlasnika preduzeća „Neimar 1985”, kao i direktora ove firme Mersada H. (52). Oni se terete za zloupotrebu službenog položaja i finansijske malverzacije u kojima je „Ratko Mitrović” oštećen za oko 1,3 miliona evra. Privođenje osumnjičenih usledilo je nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << desetodnevnog štrajka glađu otpuštenih radnika, koji su tražili da se preispita poslovanje vlasnika firme i utvrdi da li je preduzeće namerno upropašćeno i gurnuto u stečaj.

U istrazi koju je sprovela policija utvrđeno je da su trojica osumnjičenih, po prethodnom dogovoru, tokom 2010. i 2011. godine gotovo svu pokretnu i nepokretnu imovinu preduzeća „Ratko Mitrović”, a na ime fiktivnog duga, preneli na druge firme kojima su sami upravljali, odnosno na preduzeće „Neimar 1985”, kojim je donedavno, kao direktor, rukovodio sin osumnjičenog Dragoljuba P. Posle zadržavanja u policijskoj stanici u trajanju od 48 sati, osumnjičeni će biti sprovedeni istražnom sudiji Višeg suda u Kragujevcu, a protiv njih će biti podnete i krivične prijave.

Nekada jedno od najvećih građevinskih preduzeća u zemlji privatizovano je 2007, kada je većinski udeo u kapitalu kupio Dragoljub P. Nedugo posle privatizacije, poslove „Ratka Mitrovića” preduzimaju druge firme, a zbog dugova i blokade računa preduzeće 19. marta odlazi u stečaj, kada i 110 radnika ostaje bez posla. Zbog neisplaćenih zarada i doprinosa, njih oko četrdesetak započelo je štrajk glađu, koji je obustavljen početkom ove sedmice, pošto je sa ministrom Rasimom Ljajićem dogovorena isplata duga. Jedan deo biće namiren iz Fonda solidarnosti, a ostatak potraživanja pošto grad Kragujevac uplati deo duga prema preduzeću „Ratko Mitrović”, koji iznosi oko 25 miliona dinara.

B. K.

objavljeno: 26.04.2012.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Štrajk policije

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.