Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2021, 18:01

UST: Razmotriti beneficirani staž za sudije i tužioce

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) danas je ocenilo je da je prerani odlazak Nebojše Ćirjakovića, zamenika Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu, veliki gubitak kako za to tužilaštvo, tako i za tužilačku organizaciju u celini.

UST u saopštenju podseća da je u više navrata upozoravalo i javno zagovaralo ideju da Državno veće tužilaca i Visoki savet sudstva uzmu u razmatranje inicijativu za uvođenje beneficiranog rada za sudije i tužioce.

Traženo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da hitno urade procenu rizika radnih mesta i pozicija u pravosuđu, kao preduslov za pokretanje šire rasprave o uslovima i obimu rada u pravosuđu i sledstveno tome ispunjenosti uslova za uvođenje beneficiranog radnog staža, navodi udruženje.

UST i ovoga puta poziva Ministarstvo pravde, Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca da uvaže činjenicu da se radi o jako stresnim pozicijama, da se sudije i tužioci odavno susreću sa povećanim obimom posla, da nemaju organizovane sistematske preglede, da su učestala dežurstva i prekovremeni rad, da je prosečna starost sudija i tužilaca iznad proseka, te da će svi navedeni faktori neminovno dovesti do tragičnih ishoda, odnosno hroničnih bolesti i smrti, ukoliko se ne preduzmu hitni koraci.

Takođe podseća izborne članove Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca da su u svojim izbornim programima veliki značaj posvetili uvođenju beneficiranog radnog staža, te da je vreme da krenu sa realizacijom istih, kako se ovakve stvari ne bi ponavljale.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sudije i tužioci traže beneficirani staž

Izvor: B92, 10.Maj.2021

Beograd -- Udruženje sudija i tužilaca Srbije danas je ocenilo je da je prerani odlazak Nebojše Ćirjakovića veliki gubitak za tužilaštvo, i za tužilačku organizaciju...UST u saopštenju podseća da je u više navrata upozoravalo i javno zagovaralo ideju da Državno veće tužilaca i Visoki savet...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.