U Privrednom sudu u Kragujevcu vode se stečajevi 109 preduzeća

Izvor: Blic, 27.Jul.2015, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Privrednom sudu u Kragujevcu vode se stečajevi 109 preduzeća

U Privrednom sudom u Kragujevcu trenutno se vode stečajni postupci 109 preduzeća, od čega oko 20 ima sedište u Kragujevcu.

Tokom prvog polugodišta više nego dvostruko je povećan broj primljenih stečajnih predmeta. U istom periodu prošle godine je bilo 17 novih predmeta, a ove godine primljeno je 38 predmeta.

Zakazana su ročišta za utvrđivanje razloga za otvaranje stečaja u Livnici Topola iz Topole i u Šamot fabrici i Šamot rudniku iz Aranđelovca. U toku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je postupak likvidacije Takovo osiguranja i postupak reorganizacije preduzeca Ema iz Knića.

Na predlog Agencije za privatizaciju otvoreni su stečajevi za pet preduzeća koja su bila u postupku privatizacije - Autosaobraćaj, Metal sistemi, Zastava bezbednost, Zastava IT turs, Zastava autodelovi Knić.

- Odrzana su prva poverilačka ročišta, izabrani su poverilački organi, razmatrani su izveštaji o ekonomsko-finansijskom poslovanju, sem u slučaju Metal sistema. Ispitna ročišta su zakazana za septembar i tada ce biti ispitane prijave potraživanja - rekla je agenciji Beta zamenica predsednika Privrednog suda Tatjana Todorović.

Ona je navela da je tipično da ni u jednom od tih stečajeva nije bilo dovoljne većine poverilaca da se izglasa bankrotstvo.

- Ostavljen je zakonski rok od 90 dana da ovlašćeni predlagači dostave predlog plana reogranizacije - rekla je Todorović.

Kako je navela, ukoliko se ne uvaži taj rok Privredni sud će doneti rešenje o proglašenju bankrotstva i započne unovčenje imovine stečajnih dužnika.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.