U KCV 83 pacijenta, šest na respiratoru

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jun.2020, 08:49

U KCV 83 pacijenta, šest na respiratoru

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leče 83 pacijenta kod kojih je potvrđeno da su oboleli od kovida-19, a šestoro je na respiratoru, saopštio je danas Klinički centar Vojvodine.

Iz te ustanove podsetili su da je u sprečavanju zarazne bolesti kovid-19 obavezno nošenje zaštitinih maski u gradskom, prigradskom i međumesnom saobraćaju, a preporučuje se i u svim zatvorenim prostorima.

Dodaje se da je pored tih preporuka neophodno održavanje odgovarajuće >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << distance, kao i redovno pranje i dezinfekcija ruku.

U Šumadijskom okrugu za dva dana 89 inficiranih 

Institut za javno zdravlje u Kragujevcu potvrdio je infekciju koronavirusom kod 103 osobe, od 306 uzoraka koji su testirani u protekla dva dana, a 89 novozaraženih je iz Šumadijskog okruga.

Na osnovu rezultata do ponoći, najviše novih slučajeva infekcije je u Kragujevcu 78, u Rači pet, Kniću četiri i po jedan u Aranđelovcu i Topoli.

Tri inficirane osobe su iz Jagodine, dve iz Beograda i Tutina, a po jedna iz Mladenovca, Gornjeg Milanovca, Ćuprije, Čajetine, Požege, Novog Pazara i Sjenice.

Na području Šumadijskog okruga u kućnoj izolaciji je ukupno 382 ljudi, od čega u Kragujevcu 267.

Od početka epidemije u Šumadijskom okrugu testirani su uzorci 9.170 pacijenata, od čega je 387 pozitivnih.

U Kragujevcu je tokom epidemije registrovano ukupno 300 inficiranih.

U ovom gradu je u subotu proglašena vanredna situacija, ali do danas nisu uvedene obavezne mere zaštite od širenja koronavirusa, već su na nivou preporuka.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.