Izvor: RTS, 23.Apr.2021, 14:56

Tužilaštvo: Slučaj "Palma" izmešten u Kraljevo

Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu odlučilo je da za postupanje u predmetu povodom navoda Marinike Tepić protiv Dragana Markovića Palme ovlasti Više javno tužilaštvo u Kraljevu.
Ovu odluku je donelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

U saopštenju Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu, koje je dostavljeno Tanjugu, precizira se da je to tužilaštvo "po predlogu za supstituciju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, u predmetu tog tužilaštva koji je formiran u vezi sa saopštenjem potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić sa konferencije za štampu od 19. aprila, danas, iz stvarnih razloga, donelo odluku o supstituciji kojom je ovlastilo Više javno tužilaštvo u Kraljevu da postupa u tom predmetu".
Supstitucija nadležnosti podrazumeva izmeštanje nadležnosti i to znači da će ovaj predmet, koji je pokrenut u Jagodini, nastaviti da vodi tužilaštvo u Kraljevu.
Tepićeva je predsednika Skupštine opštine Jagodine i lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palmu označila kao odgovornog za podvođenje žena i devojaka u Jagodini.
Više javno tužilaštvo u Jagodini je već naložilo policiji da prikupi informacije i obaveštenja o navodima Tepićeve i da ispita sve pomenute osobe u tom slučaju.
Marković je, inače, odbacio sve optužbe kao lažne.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Jagodina

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO U KRAGUJEVCU: Slučaj Palma izmešten u Kraljevo

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2021

Ovu odluku je donelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini..Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu odlučilo je danas da za postupanje u predmetu povodom navoda Marinike Tepić protiv Dragana Markovća Palme ovlasti Više javno tužilaštvo u Kraljevu.....U...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.