Švajcarac najbolji student harmonikaš

Izvor: NaDlanu.com, 11.Mar.2012, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarac najbolji student harmonikaš

Međunarodno takmičenje harmonikaša završeno je u subotu uveče u Loznici, a za najboljeg studenta harmonike izabran je Elizeo Pereta iz Švajcarske.

Na takmičenju u sedam starosnih kategorija učestvovala su 42 učenika i studenta harmonike iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Švajcarske.Za najboljeg harmonikaša uzrasta do 19 godina proglašen je Goran Đokić iz Bijeljine u Republici Srpskoj, a u u grupi srednjoškolaca do 17 godina pobedio je Saša Turkulović iz Kragujevca.U uzrastu do devet godina najuspešniji je bio Milan Kuzmančev iz Bačke Palanke, dok je u konkurenciji dve godine starijih harmonikaša najbolji Dragoslav Vasiljević iz Šapca.Učenica Marina Jokičić iz Šapca najbolja je u grupi takmičara do 13 godina, a Marko Basara iz Rume proglašen je za najboljeg harmonikaša uzrasta do 15 godina.Članovi žirija bili su profesori harmonike iz Novog Sada, Kragujevca, Zagreba i Beča.LOZNICA, 11. marta 2012. (Beta)
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.