Startuju i gradski prvoligaši Kragujevca

Izvor: KGsport.info, 08.Mar.2019, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Startuju i gradski prvoligaši Kragujevca

Susretima 21. oktobar – Mladost (Pajazitovo) u subotu, 9. marta u 15 časova počinje prolećni deo prvenstva u Prvoj gradskoj ligi, koja broji sedamnaest klubova. Svi ostali susreti 18. kola odigraće se u nedelju, u isto vreme.
Posle zimske pauze, koja je trajala nešto više od tri meseca, narednog vikenda oživeće tereni gradskih fuabalskih prvoligaša. Kao nikada do sada, zbog smanjenja lige na četrnaest klubova, takmičenje će biti zanimljivo i naporno. Od naredne sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << četiri ekipe preseliće se direktno u niži rang, a peti otpozadi igraće baraž za opstanak. Dve prvoplasirane ekipe imaju šanse i za plasman u Šumadijsko-rašku zonu, od kojih će prvak ući direktno u viši rang, a drugoplasirani tim pokušaće to da ostvari u baražu.
Od sutra, pa do 8. juna, treba da se odigra šesnaest kola Prve gradske lige, sa tri vanredna termina sredom (3. aprila, 1. i 29. maja), tako da će se ova sezona okončati utakmicama 34. kola, koje je prema rasporedu takmičenja planirano u subotu 8. juna. Treba napomenuti da će se zbog regularnosti takmičenja sve utakmice dva poslednja kola odigrati  subotom u isto vreme (17,30 časova).
Jesenji prvak je ekipa Korićana, koja prema trenutnom stanju na tabeli i spremnosti ima najviše šansi za plasman u viši rang, jer ima pet bodova više od drugoplasiranih Resničana i sedam više od Mladosti iz Pajazitova, tako da će se borba za prvo mesto voditi između ove tri ekipe. Malo za njima zaostaju Jedinstvo iz Petrovca i Sloga iz Desimirovca, pa nije isključeno ni iznenađenje da se i neko od njih uključi za mesto na vrhu tabele.
Fudbaleri Korićana u komšijskom duelu sa Borcem treba da potvrde lidersku poziciju   Derbi ovog, 18. kola, igra se u nedelju od 15 časova na igralištu u Cerovcu, gde će Sloga iz Desimirovca, koja još nema svoje igralište, dočekati drugoplasiranu Budućnost iz Resnika. Dan ranije, u subotu od 15 časova, ovo kolo otvara susret između 21. oktobra i Mladosti iz Pajazitova.
U ostalim utakmicama 18. kola Prve gradske lige Kragujevca sastaju se: Korićani – Borac (Drenovac), Pobeda Beloševac – Sloboda (Grbice), Šumadinac KG – Slavija, Jedinstvo (P) – Srbija (Ilićevo), Kutlovo – Erdoglija 1931 i Šumadija 1934 (Drača) – Bagremar.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.