Srpska fabrika stakla i dalje čeka stečaj

Izvor: B92, 27.Sep.2018, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska fabrika stakla i dalje čeka stečaj

Beograd -- Konačna odluka o uvođenju stečaja u Srpsku fabriku stakla nije doneta ni na četvrtom ročištu u Privrednom sudu u Kragujevcu.

Punomoćnik paraćinske Staklare, piše RTS, zatražio je na jučerašnjem ročistu od suda nove dokaze od značaja za ocenu punovažnosti ugovora na kojima firma "Veksilum Balkan" iz Čačka temelji svoj zahtev za uvođenje stečaja u Staklari.

Ovo je bilo četvrto ročište na kojem se odlučivalo o predlogu za uvođenje stečaja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Srpskoj fabrici stakla, koji zahteva čačanski "Veksilum Balkan" zbog, kako navode, duga od oko 47 miliona evra.

Stečajni sudija Branislav Jovović naveo je u ovom stečaju prisutan i strani element, jer su ugovori čija se punovažnost ispituje zahtevaju proveru statusa ugovorača, sadržina tih ugovora, što dalje upućuje da se mora utvrditi merodavno pravo.

To je, kako se navodi, bugarsko pravo, dok se istovremeno u dva slučaja mora utvrditi pravo Republike Sejšeli i britanskih Devičanskih ostrva.

Stečaj je u ovu fabriku uveden 20. septembra prošle godine, međutim, na žalbu Opštine Paraćin i poverioca fabrike, Apelacioni privredni sud je 6. decembra prošle godine poništio rešenje o stečaju Privrednog suda sa obrazloženjem da je činjenično stanje utvrđeno pogrešno ili nepotpuno.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.