Srbin platio putovanje za 550 svojih radnika

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jan.2011, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin platio putovanje za 550 svojih radnika

Biznismen Goran Jakšić, rodom iz Kragujevca, potrošio je skoro pola miliona dolara na zaposlene, častivši ih sedmodnevnim odmorom u Šarm el Šeiku u Egiptu!

Goran Jakšić nagradio je 550 svojih zaposlenih sedmodnevnim odmorom u Šarm el Šeiku. Jakšić, koji živi i radi u Moskvi, vlasnik franšize "Orbit long lajf" i kompanije "Enerdžetiks" za istočnorusko tržište, potrošio je čak 446.000 dolara na ovaj poklon.

Na ovo luksuzno putovanje otputovali su 520 >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Rusa i 30 Srba, od kojih je više od 500 zaposlenih kod Jakšića, a nekoliko ljudi su njegovi prijatelji iz Srbije. Na svečanosti koja je priređena u Šarm el Šeiku najuspešnijim radnicima i menadžerima uručeni su i priznanja, vredne nagrade i automobili.

Blago rečeno, neobičan gest za srpske uslove poslovanja jeste i podela bonusa od 15.000 i 12.000 evra za najbolje menadžere, a jedan od najuspešnijih zaposlenih dobio je nov automobil "ford fokus".

Goran Jakšić (46) jedan je od najboljih rvača koji su igrali za kragujevački rvački klub Radnički. Davne 1980. osvojio je zlato na juniorskom prvenstvu sveta u Švedskoj, a bio je i evropski i balkanski prvak u rvanju. Zoran Sinđić, trener Radničkog, kaže da ga ne čudi ovakav Jakšićev potez.

"Reč je o čoveku koji je svestan da niko ne može da živi u dva stana u isto vreme, niti da vozi tri automobila istovremeno. On zna da se ne može samo uzimati, već i davati ljudima oko sebe. On je donator našeg kluba i član je Upravnog odbora", priča Sinđić, i dodaje da je Jakšić završio Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu.

On kaže da je iz Srbije otišao još 1989. godine i gotovo 15 godina radio za jednu američku kompaniju.

"Tu sam puno naučio o poslu. U Moskvu sam došao 1993. godine i nakon deset godina, kada sam se dobro upoznao sa biznisom, osnovao sam svoju kompaniju. Te 2003. godine postao sam vlasnik franšize 'Orbit long lajf' i otvorio firmu 'Enerdžetiks'. Od tada do danas posao je cvetao, a firma je porasla na 24.000 zaposlenih", priča Jakšić.

On objašnjava da u kompaniji u Rusiji radi samo dvoje Srba, i to njegova supruga i brat.

"Zanimljivo je da je direktor moje firme Rus koga sam po dolasku u Moskvu upoznao jer mi je bio potreban prevodilac. Vremenom je pored mene naučio mnoge stvari, pa je postao pravi biznismen. Inače, pravi je srbofil, a i ćerka mu je udata za Srbina", priča Jakšić, koji je pre nekoliko dana bio i u Kragujevcu u poseti roditeljima.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.