Sporenje DS Kragujevca i Zajedno za Šumadiju

Izvor: Glas javnosti, 08.Feb.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporenje DS Kragujevca i "Zajedno za Šumadiju"

KRAGUJEVAC - Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu razmotriće do kraja ovog meseca pitanje daljeg učešća u lokalnoj vlasti s koalicijom "Zajedno za Šumadiju", čiji je lider Veroljub Stevanović, najavio je predsednik kragujevačkih demokrata Goran Ivanović.

- Neistinite su, uvredljive i sračunate tvrdnje predstavnika koalicije "Zajedno za Šumadiju" da funkcioneri DS Kragujevca stoje iza niza učestalih prijava >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << protiv kragujevačkih javnih preduzeća - rekao je Ivanović na jučerašnjoj vanrednoj konferenciji za novinare, povodom ranije iznetih optužbi "Zajedno za Šumadiju".

Ocenjujući da "takve tvrdnje imaju jedino za cilj početak političke kampanje", Ivanović je rekao da je Demokratska stranka Kragujevca podnela jedino prijavu protiv Radio-televizije Kragujevac (RTK).

- Prijavu RRA protiv RTK smo podneli zbog repriziranja govora gradonačelnika Veroljuba Stevanovića, koji nije bio govor o gradu i njegovom razvoju, već govor mržnje usmeren prema DS i čak je posebno i bio najavljivan, što je protivno odredbama kodeksa - kazao je Ivanović.

Ivanović je nazvao netačnim tvrdnje koalicije "Zajedno za Šumadiju" da DS Kragujevca vrši teror nad javnim preduzećima u tom gradu kojim se, kako je rekao, prikriva suština.

- Reč je o nesposobnosti pojedinih kadrova da svojim angažovanjem ostvare dobre rezultate, iako imaju monopol na tržištu i u takvoj situaciju posluju sa gubicima - dodao je Ivanović.

Informativni centar stranke "Zajedno za Šumadiju", čiji je lider Stevanović, optužio je u petak funkcionere DS u Kragujevcu da stoje iza sve učestalijih prijava i tužbi državnim organima, agencijama i komisijama protiv javnih i komunalnih preduzeća u tom gradu.

U tom saopštenju se navodi "da kako Demokratskoj stranci u Kragujevcu nije uspela takozvana afera "javne nabavke", kragujevačke demokrate se sada svim silama trude da na naš, ali očigledno ne i njihov, grad puste globu i finansijsku pokoru".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.