Sedam dana radosti i igre za najmlađe

Izvor: Šumadija Press, 04.Okt.2015, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam dana radosti i igre za najmlađe

U Kragujevcu u ponedeljak počinje sedmodnevna manifestacija “Dečija nedelja”, tokom koje će biti organizovano niz programa namenjenih deci i njihovim roditeljima.

Ovogodišnji slogan “Dečije nedelje” je “Podrška porodici-najbolja podrška deci”. Prema rečima Vesne Dimitrijević, načelnika Odeljenja na društvenu brigu o deci, izmirivanje obaveza prema dečijoj zaštiti je najbolja podrška, i odatle kreće rešavanje svih drugih problema.

Ovogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << program “Dečije nedelje” je kolažnog tipa i osmišljen je u saradnji sa partnerskih organizacijama iz grada koje se bave brigom o deci .

Želimo da u ovih sedam dana afirmišemo kapacitete i kreativne sposobnosti dece, njihovo stvaralaštvo, tradicionalno organizujemo i “Most generacija”, druženje dece sa najstarijim sugrađanima i mnoge druge manifestacije – kaže Dimitrijević.

Načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, Nikola Ribarić ističe da Grad Kragujevac više nema neizmirenih obaveza iz oblasti društvene brige o deci.

Izmireno je negde oko 200 miliona preuzetih obaveza iz ove oblasti koje su se godinama nagomilavale, i upravo je to najbolja podrška porodici i deci. Ja u ime lokalne samouprave mogu da obećam da neće postojati neizmirene obaveze grada Kragujevca prema oblasti društvene brige o deci. Grad Kragujevac će činiti sve da ne govori samo u “Dečijoj nedelji” o dečijim pravima, već da govorimo u toku cele godine. Samo jaka i stabilna porodica predstavlja najmoćniji stub jednog društva, jednog grada, njegovog razvoja, a samim tim i države – kaže Ribarić.

Tokom “Dečije nedelje” planirano je održavanje radionica za podršku roditeljima, Dan otvorenih vrata u Gradskoj upravi, “Dečiji škrab” – manifestacija na otvorenom na platou ispred zgrade Grada, poseta Biblioteci igračaka OKZ “Romanipen”, “Ulica prihvatanja” i porodično kupanje na zatvorenim bazenima SC “Park”.

Programe su zajednički osmislili predškolske ustanove “Nada Naumović” i “Đurđevdan”, Gerontološki centar, Obrazovno kulturna zajednica Roma “Romanipen”, Centar za razvoj usluga socijalne zaštite “Kneginja Ljubica” i Centar za porodični smeštaj i hraniteljstvo.

Manifestacija se organizuje uz podršku organizacije “Prijatelji dece” i uz podršku Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.