Izvor: B92, 17.Nov.2010, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS i DSS: Zašto NSZ u Kragujevac?

Beograd -- Poslanici SRS i DSS zatražili od Vlade Srbije objašnjenje zašto se sedište Nacionalne službe za zapošljavanje izmešta u Kragujevac, a ne u neki drugi grad.

Oni su kazali da predlagač zakona nije ubedio poslanike zbog čega sedište te službe mora da bude baš u Kragujevcu.

Radikali smatraju da Vlada favorizuje Kragujevac, umesto da vodi računa o ravnomernom razvoju svih gradova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Srbiji. Poslanici DSS-a su pitali zašto je sedište te institucije u Kragujevcu, a ne nekom drugom gradu.

U raspravi o amandmanima predloge i dopune Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, kojima je predloženo izmeštanje te institucije u Kragujevac, poslanici te dve stranke su predložili da njeno sedište bude u Leskovcu, Valjevu, Ljuboviji, Paraćinu, Bečeju, Pirotu, Prištini, Kosovskoj Mitrovici, Boru...

Prema rečima poslanika DSS, ta služba izmeštanjem iz Beograda neće bolje raditi, a umesto takve politike, Vlada treba da jača privredu i osposobljava uništenu ekonomiju.

Naprednjaci su ukazali da u Srbiji ima mnogo većih problema nego što je taj, gde će biti sedište neke državne institucije. Oni su naveli da je u Srbiji trenutno oko 750.000 nezaposlenih i da to treba da bude najveći problem za Vladu.

Poslanici su u toku dana razmotrili amandmane na predložene izmene i dopune Zakona o turizmu, a u paketu ekonomskih zakona, o kojima su vodili objedinjeni pretres, pored izmena Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, i izmene zakona o Agenciji za osiguranje i finansiranje izvoza Srbije i o Fondu za razvoj Srbije.

Tim zakonskim rešenjima je predloženo da Agencija za osiguranje i finasiranje izvoza bude izmeštena u Užice, a Fond za razvoj u Niš.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.