Rukometaši Radničkog 1964 raspucani protiv Žitorađe

Izvor: KGsport.info, 30.Sep.2018, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometaši Radničkog 1964 raspucani protiv Žitorađe

Shodno očekivanjima, rukometaši Radničkog 1964 ubedljivo su savladali ekipu Žitorađe sa 40:23 (20:15), u utakmici 2. kola Super lige Srbije odigranoj u kragujevačkoj hali „Jezero“.
Kragujevačka publika mogla je da uživa u atraktivnoj i efikasnoj igri svojih ljubimaca, naročito u drugih trideset minuta. Sa druge strane, gosti iz Žitorađe su parirali koliko su mogli, ali je na kraju do izražaja došla duža klupa i bolja fizička pripremljenost ekipe Radničkog 1964. >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info <<
Domaći su jako brzo, zahvaljujući munjevitim kontranapadima, stigli do četiri gola prednosti (6:2), ali su gosti, predvođeni srednjim bekom Dušanom Ilićem, uspeli da smanje zaostatak i primaknu se na samo gol minusa polovinom prvog dela igre (11:10).
To je bio signal da Kragujevčani podignu nivo agresivnosti u odbrani, naročito na bekovsku liniju Žitorađe, što je rezultovalo serijom 6:0 za maksimalno vođstvo od 17:10 u 21. minutu. Gosti su do kraja prvog poluvremena uspeli nekako da se konsoliduju, pa je Radnički 1964 na odmor otišao „samo“ sa pet golova prednosti (20:15).
Bojan Tomić je sa sedam pogodaka bio najefikasniji u pobedničkom timu
Idealnu priliku da povećaju rezultatsku distancu Kragujevčani su propustili početkom drugog poluvremena, kada nisu uspeli da iskoriste prednost od čak dva igrača više. Ipak, sjajne odbrane kapitena Petrovića trgnule su domaće rukometaše iz napadačke letargije i ulile im novu dozu energije, pa je razlika počela da raste iz minuta u minut.
Kada je Radnički 1964 u 45. minutu došao do maksimalnih „plus 11“ (29:18), trener Radosavljević „u vatru“ je poslao mlađe igrače i one sa manjom minutažom, a to je ubrzo učinio i trener gostiju Saša Marković. Bilo je dovoljno vremena i za rukometne egzibicije, a „šlag na tortu“ bio je „cepelin“ u izvedbi Ristića i Kneževića za poslednji, četrdeseti gol Kragujevčana.
U pobedničkom timu čak trinaestorica igrača upisala su se u listu strelaca, a najistaknutiji bili su Bojan Tomić sa 7 i Stefan Stanojev sa 6 pogodaka. U redovima gostiju prednjačio je pomenuti Dušan Ilić sa 9 postignutih golova.
Za najboljeg igrača susreta izabran je mladi levi bek Radničkog 1964 i juniorski reprezentativac Srbije Mihajlo Knežević. On je izneo svoje viđenje večerašnje utakmice, kao i očekivanja pred naredni takmičarski izazov protiv Hajduk Veljka u Negotinu.
– Ušli smo u meč na pravi način. Poveli smo sa par golova razlike, njihova klupa je zatražila tajm-aut, nakon čega su se približili. Mi smo kasnije uspeli da „zategnemo“ odbranu i ponovo dođemo do ozbiljnije prednosti, tako da se pitanje pobednika više nije dovodilo u pitanje. Zadovoljni smo sa dva osvojena boda pred gostovanje ekipi Hajduk Veljka u Negotinu, gde ćemo pokušati da opravdamo ulogu favorita i zabeležimo pobedu. – istakao je Knežević.
Mihajlo Knežević u društvu delegata Svetlane Obućine i sudija
Kapiten Žitorađe Vladimir Veljković izneo je niz komplimenata na račun kragujevačkog tima, koji po njegovom mišljenju spada u red glavnih kandidata za plasman u Super ligu Srbiju.
– Igrali smo protiv jedne veoma dobro selektirane ekipe. Vidi se da su jako dobro radili u pripremnom periodu, izuzetno su spremni i po mom mišljenju glavni su favoriti za ulazak u viši rang takmičenja. Mi smo odigrali koliko smo mogli, ali rezultat približno pokazuje odnos snaga u ovom trenutku. Nadam se da ćemo pružiti bolju partiju protiv Dubočice na svom terenu, posebno što smo tokom priprema odigrali nekoliko utakmica sa njima u kojima smo bili ravnopravan rival. – poručio je Veljković.
RADNIČKI 1964 – ŽITORAĐA  40:23 (20:15)
KRAGUJEVAC
Hala: “Jezero”.
Gledalaca: 150
Sudije: Dušan Vasiljević (Požarevac), Željko Vasiljević (Beograd)
Sedmerci: Radnički 9 (7), Žitorađa 6 (2)
Isključenja : Radnički 6 minuta , Žitorađa 10 minuta
RADNIČKI 1964: Blagojević 1, Stošić, V.Stevanović 4, Ristić 1, Mutavdžić 2 , Lekić (8 odbrana, 1 sedmerac), Dobrosavljević 1, Petrović (18 odbrana, 3 sedmerca), Knežević 4, M. Stevanović 2, Radenović 5, Stanojev 6, Bogdanović 1, Tomić 7, Janićijević 3, Medić 3.
ŽITORAĐA: Milojković (2 odbrane, 1 sedmerac), Krstić, Tašković 1, Veljković 6, Kostić, Genčić (6 odbrana), Stojanović, Ćurčić 1, Marković 1, Hadžić 2, M. Ilić 3, D.Ilić 9, Maljević.
Igrač utakmice: Mihajlo Knežević (Radnički 1964)
Kragujevačkim rukometašima sada predstoji niz izuzetno teških utakmica. Nakon gostovanja u Negotinu narednog vikenda, izabranike trenera Radosavljevića očekuje derbi sa Dubočicom u „Jezeru“, a potom i neugodno gostovanje u Kuršumliji ekipi Planinke Prolom vode.
M. Pasuljević
Foto: Simona Blagojević

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.