Remi u Kragujevcu, BSK na korak od opstanka (FOTO)

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Apr.2012, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Remi u Kragujevcu, BSK na korak od opstanka (FOTO)

Radnički 1923 – OFK Beograd 1:1 (1:0)

Strelci: Spalević u 34. za Radnički 1923, a Rodić u 54.minutu za OFK Beograd.
U ambijentu praznih tribina i velike vreline, gosti su angažovanije počeli meč, stvorivši u ranoj fazi nekoliko ozbiljnijih napada, ali koji nisu doveli i do promene rezultata. Prvu ozbiljniju akciju domaćin je izveo u 34.minutu i došao do vođstva.
Posle odličnog kombinovanja po sredini, Pavlović se našo u situaciji iz koje je centrirao, a Spalević glavom savladao Lukača, posle čega su se začuli i navijači okupljeno iza zapadne tribine na delu gde je bio postavljen veliki ekran.
I u drugom delu, gosti su prvi pripretili. Udarac, sa nekih 17 – 18 metara, oprobao je Mijić, lopta upućena sa dosta efea, završila je u korneru. Isti igrač, pokušao je i u 53.minutu, a Čančarević je paradom loptu ponovo prosledio u korner. Posle udarca iz ugla sa leve strane, u kaznenom prostoru Radničkog, najbolje je reagovao Rodić i glavom zatresao mrežu.
BSK – Rad 1:0 (0:0)
Strelac: 1:0 - Simović u 87. minutu

Lepo vreme , predivan ambijent navijači bili za čistu desetku  bio je dekor za mali gradski derbi u kojem je BSK najavljivao trijumf, a gosti da nastave tradiciju nepobedivosti. Svako je imao svojih aduta, domaći da prekinu dominaciju i tradiciju Građevinara a gost u Borču nije došao da se brani već da igra da se nadigrava.

Domaći su dobro znali da moraju da pruže maksimum da dobro natope dres znojem i da samo agresivnom igrom mogu stići do tri važna boda. Najavljivali su da će posle šest meseci po prvi put raduju na svom terenu i obraduju pomalo nestrpljive navijače koji su zaboravili šta je pobeda kao i oni sami.

Ipak uprkos želji i htenju domaći su konačno uspeli u samom finišu meča , bolje rečeno u 87. minutu preko rezerviste Aleksandra Simovića koji je posle dva pokušaja iz neposredne blizine zatresao mrežu golmana gostiju Aleksandra Danilovića i doneo neopisivu radost i tri zlatna boda koja vrede opstanak u eliti.

Metalac - Sloboda Point 0:1 (0:1)
Sloboda je u Lučane došla po tri boda i pogotkom Save Kovačevića iz jedanaesterca ostvarila je cilj protiv borbene ekipe iz Milanovca koja se ovim porazom i teoretski oprostila od elite: Metalac – Sloboda 0:1 (0:1).
Odluka je pala pred odlazak na odmor. Živanović je u 45. minutu u kaznenom prostoru Milanovčana oborio Beljića, a Sava Kovačević sigurno je izveo najstrožu kaznu – 0:1.

Semafor 27. kola:
Novi Pazar – Hajduk 2:1 (Vusljanin 30. jedanaesterac, Raščić 39 – Bubalo 6)
Smederevo – Vojvodina 2:0 (Adamović 53. jedanaestrac, 79)
Javor – Spartak Zlatibor voda 1:0 (Odita 54)
Crvena zvezda – Jagodina 1:0 (Dimitrijević 38)
Nedelja:
Borac – Partizan 0:4 (S. Marković u 10, Ivanov u 64. i Dijara u 81. i 85. minutu)
BSK – Rad 1:0 (Simović u 87)
Metalac – Sloboda Point 0:1 (Kovačević 45. iz jedanaesterca)
Radnički 1923 – OFK Beograd 1:1 (Spalević u 34. za Radnički 1923, a Rodić u 54.minutu)

Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Remi u Kragujevcu, BSK na korak od opstanka (FOTO)

Izvor: Utakmica.rs, 29.Apr.2012

Radnički 1923 – OFK Beograd 1:1 (1:0) Strelci: Spalević u 34. za Radnički 1923, a Rodić u 54.minutu za OFK Beograd. U ambijentu praznih tribina i velike vreline, gosti su angažovanije počeli meč, stvorivši u ranoj fazi nekoliko ozbiljnijih napada, ali koji...Zurnal.rs

Nastavak na Utakmica.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.