Rekonstruisana pijaca Bubanj u Kragujevcu

Izvor: RTS, 23.Jul.2019, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstruisana pijaca Bubanj u Kragujevcu

Posle višemesečnih radova, završena je rekonstrucija pijace u naselju Bubanj u Kragujevcu. To je jedna od tri najfrekventnije gradske tržnice koja je ulaginjama Javno-komunalnog preduzeća "Šumadija" dobila novi izgled.
Posle oko pola veka od izgradnje, pijaca Bubanj kompletno je renovirana. Tokom minulih godina bilo je sitnijih popravki, a sada su i prodavci i kupci dobili u zelenu pijacu potpuno novog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izgleda. Dotrajale pijačne tezge zamenjene su sa 28 savremenih.

Veće su nego što su bile ranije, stavljena je izolacija, na krov. Pre smo kisli, pekli se od sunca. Sada je lepo, hladovina. Ono je bilo katastrofa, biće nam lepše. Uslovi rada za ove ljude koji po ceo dan provode na pijaci, mnogo su bolji nego sto su bili, a i za nas kupce. Da bude jedna pijaca koja ima lep izgled i lepše naselje i da izađe u susret potrošačima", kažu kupci.
Pijaca na Bubnju izgrađena je šezdesetih godina prošlog veka kada je i došlo do naglog širenja Kragujevca. Tu su se prvobitno snabdevali stanovnici istoimenog naselja, a danas više od 10.000 potrošača.
"Odrađen je novi asfalt, sređena je kišna kanalizacija, postavljene su nove tezge. Reč je o investiciji od oko tri miliona dinara, što je "Šumadija" Kragujevac, sama iz sopstvenih sredstava uradila", kaže Nemanja Dimitrijević, direktor JKP "Šumadija" Kragujevca.
"Ovo je jedna od najstarijih pijaca na teritoriji grada Kragujevcu, u samom centru. Očekujemo da će vrlo brzo, iz sopstvenih sredstava, da kreće i rekonstrukcija Zelene pijace", najavljuje Vitomir Nedeljković, gradski većnik za lokalnu samoupravu.
Inače, Kragujevac ima devet pijačnih objekata. Zelena pijaca sagrađena je 1929. godine i zauzima najreprezentativniji prostor u sklopu Miloševog venca. Njena rekonstrukcija, obuhvatiće izgradnju podzemne garaže, uređenje samog objekta, ali i ponudu drugih sadržaja, prilagođenih lokaciji, koja je pod zaštitom države.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.