Rača: Uzbunjivač vraćen na posao

Izvor: RTS, 22.Jan.2018, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rača: Uzbunjivač vraćen na posao

Po privremenoj meri koju je doneo Viši sud u Kragujevcu, Tomislav Veljković, uzbunjivač iz Rače vraćen je danas na posao do okončanja sudskog spora koji je pokrenuo protiv Opštine. On je, kao tehnološki višak na radnom mestu kotlara, krajem prošle godine otpušten iz Opštinske uprave iako je imao status uzbunjivača, jer je otkrio korupciju u Javnom komunalnom preduzeću Rača.
Posle dva meseca, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tomislav Veljković od jutros je ponovo na radnom mestu. Nije, kaže, imao problema, radni dan protiče uobičajeno, hladno je, mrazevi, pa ima mnogo posla za kotlara.

"To je prva mala pobeda s obziromna to da je sve što se radilo u vezi te racionalizacije bilo suprotno zakonu što se može videti iz zapisnika upravnog inspektora", ističe Veljković. "Upravni inspektor je naložio da se poništi kadrovski plan, sistematizacija i tako dalje, da je rešenje o otkazima tada u tom periodu potpisao v. d. načelnika koji nije postavljen na to mesto u skladu sa zakonom."
Goran Maksović, sada načelnik Opštinske uprave, nije želeo pred kamere, ali nam je u telefonskom razgovoru rekao da su poštovali privremenu meru suda kako bi izbegli kažnjavanje. Tomislav Veljković je, tvrde u Opštinskoj upravi otpušten kao tehnološki višak, a ne u znak odmazde zato što je otkrio korupciju u komunalnom preduzeću koje je pre šest godina počelo da gradi fabriku za preradu otpadnih voda.
U međuvremenu su nastavljena ulaganja u spornu fabriku za prečišćavanja otpadnih voda koja je do sada "progutala" 600.000 evra. Republička direkcija za vode i Javno komunalno preduzeće Rača uložiće još 230.000 evra u nastavak radova.
U toku je priprema za nastavak radova, fabrika će biti završena do kraja aprila, tvrdi novi direktor Komunalnog preduzeća Dejan Veljković, uz podršku Ministarstva poljoprivrede. Uzbunjivač Veljković tvrdi da se ponovo radi nezakonito i najavljuje novu tužbu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.