Psi lutalice usmrtili 500 fazana

Izvor: RTS, 08.Dec.2012, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Psi lutalice usmrtili 500 fazana

Čopor pasa lutalica usmrtio više od 500 fazana u uzgajalištu Lovačkog udruženja "Šumadija" u Kragujevcu.

U uzgajalištu Lovačkog udruženja "Šumadija" u Kragujevcu, čopor pasa lutalica usmrtio je više od 500 fazana, prenosi Fonet.

Šteta koju su napravili psi lutalice je oko 8.000 evra. Prema navodima stručnjaka šteta će verovatno biti i veća jer ptice i dalje umiru od stresa.

Upravnik lovišta Ljubiša Antić je rekao da je pet pasa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lutalica, jutros oko šest časova, probilo zaštitnu ogradu i napalo jato fazana, usmrtivši 540 ptica.

Čopor pasa lutalica je i u martu prošle godine usmrtio više od 400 fazana u uzgajalištu istog lovačkog udruženja.

Fazanerija Lovačkog društva "Šumadija" je najveće uzgajalište fazana u Srbiji, a ujedno je i nastavno-naučna baza Univerzitzeta u Kragujevcu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Psi poklali više od 500 fazana

Izvor: Mondo, 08.Dec.2012

Čopor pasa lutalica usmrtio je danas više od 500 fazana u uzgajalištu Lovačkog udruženja Šumadija u Kragujevcu...Šteta koju su napravili psi lutalice je oko 8.000 evra, ali će prema navodima stručnjaka ona verovatno biti i veća, jer ptice i dalje umiru od stresa...Upravnik Lovišta Ljubiša...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.