Proglašena vanredna situacija u Kragujevcu

Izvor: B92, 04.Jun.2019, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proglašena vanredna situacija u Kragujevcu

Kragujevac -- Gradski štab Kragujevca za vanredne situacije proglasio je danas vanrednu situaciju na teritoriji grada radi preventivnog delovanja.

Vanredna situacija proglašena je i zbog bržeg saniranja posledica obilne kiše početkom ove nedelje.

"Ovom odlukom ne želimo da dižemo paniku među stanovništvom, ali je neophodno da angažujemo dodatno ljudstvo i mehanizaciju kako bismo sanirali posledice obilne kiše koja je padala u protekla dva dana u Kragujevcu", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je gradonačelnik Radomir Nikolić.

Zvanični sajt Kragujevca prenosi da je konstantan blagi porast u akumulacijama, ali nije uznemirujuće, mada ima problema u naseljima Beloševac, Erdeč, Grošnica, Korićane, Ilićevo.

U Kragujevcu je od jutros bilo 120 prijava, od čega je polovina rešena, za saniranje fekalne i kišne kanalizacije, a građani su prijavljivali i poplavljene suterene, podrume i dvorišta.

"Mi hoćemo da pomognemo građanima da sve što pre saniraju, ali nemamo dovoljno mehanizacije u redovnim službama preduzeća Šumadija, Vodovod i kanalizacija", rekao je Nikolić, te je proglašenje vanredne situacije bila jedina mogućnost da se angažuje dodatna mehanizacija.

Mehanizacija će biti "dežurna" da čisti "čepove" kod mostova i na okukama reka i potoka od nagomilanog otpada i rastinja.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.