Predstava  Ustav Republike Hrvatske najbolja na JoakimInterFestu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2018, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava "Ustav Republike Hrvatske" najbolja na JoakimInterFestu

Predstava Satiričnog kazališta Kerenpuh iz Zagreba "Ustav Republike Hrvatske" Ante Tomića i Rajka Grlića, u režiji Ivana Brešana, osvojila je Gran pri 13. Međunarodnog pozorišnog festivala JoakimInterFest, koji se večeras završava u Kragujevcu.

Joakimovu nagradu za najbolju predstavu po izboru publike dobila je predstava Narodnog pozoriša iz Banjaluke "Sabirni centar" Dušana Kovačevića, u režiji Marka Misirače.

Predstava "Zadnje Lune" Gledališča Koper >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz Slovenije osvojila je tri festivalska priznanja.

Joakimova nagrada za režiju pripala je Dušanu Mlakaru, za najboljeg glumca Borisu Kavaci za ulogu Oca, a toj predstavi pripala je i nagrada za vizuelnost.

Joakimovu nagradu za glumu ravnopravno su podelili Borko Perić za ulogu Vjekoslava Kralja i Ana Maras Harmander za ulogu Maje Samardžić u predstavi "Ustav Republike Hrvatske".

Joakimova specijalna nagrada za glumu pripala je Ljubiši Savanoviću za ulogu Ivana u predstavi "Sabirni centar", Narodnog pozorišta iz Banjaluke.

U Knjaževsko-srpskom teatru večeras će, u čast nagrađenih, biti izvedena predstava "Moja ti", Olge Dimitrijević u režiji Aleksandre Milavić Dejvis Ateljea 212 iz Beograda i Sterijinog pozorja iz Novog Sada.

Na 13. Međunarodnom pozorišnom festivalu Joakiminterfest, pod sloganom "Teatar, to je sada", učestvovalo je šest predstava iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Rusije i SAD.

Selektor ovogodinjeg festivala bio je književnik Miloš Latinović, a o nagradama je odlučivao žiri u kome su bili glumac Zijah Sokolović, reditelj Ivan Vujić i kostimograf Jelena Janjatović.

U okviru pratećeg programa festivala, u "Galeriji Joakim" otvorena je izložba Ljubomir Ubavkić Pendula - "Svaka ludost beše mi igračka", posvećena velikanu kragujevačke pozorišne scene koji je preminuo prošle godine.

Glumac Zijah Sokolović održao je dve veoma uspele pozorišne radionice, a u programu "Veče u čast glumca", gostovala je glumica Dara Džokić.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ustav Republike Hrvatske najbolja predstava JoakimInterFesta u Kragujevcu

Izvor: B92, 15.Okt.2018

"Joakimova nagrada" za najbolju predstavu 13. JoakimInterFesta dodeljena je komadu "Ustav Republike Hrvatske" Ante Tomića i Rajka Grlića u režiji Vinka Brešana i izvođenju ansambla Satiričkog kazališta "Kerempuh" iz Zagreba...Žiri u sastavu: reditelj Ivana Vujić, glumac Zijah Sokolović i kostimograf...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.