Pozitivnom energijom do trijumfa protiv „Klonfera“ (subota, 19.30h)

Izvor: KGsport.info, 08.Dec.2017, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozitivnom energijom do trijumfa protiv „Klonfera“ (subota, 19.30h)

Košarkaši kragujevačkog Radničkog ugostiće u subotu, 9. decembra od 19 časova i 30 minuta u hali „Jezero“ ekipu OKK Beograda sa samo jednom željom – da prvom pobedom u sezoni obraduju svoje simpatizere i ujedno prekinu niz od deset vezanih poraza u KLS-u.
Iza košarkaša Radničkog je naporna serija od pet utakmica u samo dvanaest dana, i to mahom protiv timova iz gornjeg dela tabele. Iako su u većini mečeva pružali dobar otpor svojim rivalima, Kragujevčani su kao po >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << pravilu gubili snagu u poslednjih 10-15 minuta kada su se utakmice „lomile“, pa je serija poraza neminovno produžena.
Nakon sedmodnevnog predaha, koji je izabranicima trenera Kusmuka dobro došao da napune baterije, ekipu Radničkog očekuju mečevi sa timovima iz donjeg dela tabele. Upravo će ovaj set utakmica i odrediti sudbinu kragujevačkog tima u tekućoj sezoni.
Prvi u nizu tih mečeva jeste duel sa OKK Beogradom u subotu, na parketu hale „Jezero“. Popularni „Klonferi“ imaju polovičan učinak nakon deset odigranih kola, ali ono što treba da zabrine Kragujevčane je podatak da su vezali tri pobede u poslednja tri kola, uključujući i trijumf nad Vršcem proteklog vikenda.
– OKK Beograd je ekipa koja igra dobro ispod koša, imaju dubinu i širinu u napadu. Predvodi ih Aleksej Nešović, igrač sa zavidnom karijerom iza sebe, a tu je i Đoković koji ekipi daje još više prostora za kombinatoriku. U prošlom kolu protiv Vršca su u jednom trenutku vodili sa dvadeset poena razlike, pre toga su dobili Slogu na strani itd. Učinak od pet pobeda i pet poraza pokazao je da imaju kvalitet za ovu našu ligu. – prokomentarisao je predstojećeg rivala trener Radničkog Bojan Kusmuk.
Bojan Kusmuk veruje u motivisanost svoje ekipe
Bez obzira na tešku situaciju na tabeli, Kusmuk je ubeđen da će njegovi igrači, nošeni podrškom sa tribina hale „Jezero“, dati svoj maksimum u želji da dođu do prvenca u Košarkaškoj ligi Srbije.
– Imali smo malo više vremena za odmor nakon što smo za nekih sedamnaest dana odigrali šest utakmica, što je prilično zgusnut raspored za bilo koju ekipu. Potrebno je stalno tražiti novu, pozitivnu energiju, bez obzira na situaciju. To je ono što je u sportu bitno, ta neka unutrašnja borba čoveka sa samim sobom i pronalaženje motivacije. Mislim da će ovi momci uspeti da izvuku potrebnu energiju i dobiju utakmicu u subotu. – poručio je Kusmuk.
Trener Radničkog dotakao se i debija dugo čekanog pojačanja iz SAD-a Orlanda Kolmena, koji je utakmicu sa Borcem u Čačku završio kao najefikasniji u kragujevačkom timu.
– Imali smo još to jedno mesto koje smo mogli da iskoristimo za popunu rostera. Odlučili smo se za dovođenje Kolmena, koji je kvalitetan igrač, ali mu je potrebno vreme da se adaptira na naš način igre. – dodao je Kusmuk.
Petar Beader nada se prvoj pobedi Radničkog u KLS-u
Petar Beader smatra da Radnički ne zaslužuje mesto na začelju tabele, što će on i njegove klupske kolege, nada se, dokazati već u subotu protiv OKK Beograda.
– Liga je takva da svako svakog može da dobije. Ostaje da mi još nekog dobijemo i dignemo se sa dna. Iza nas je težak period od nekoliko vezanih utakmica u kratkom vremenskom periodu. Sada smo imali nedelju dana da se pripremimo za meč sa OKK Beogradom, pa se nadam da ćemo ostvariti prvu pobedu u subotu. Uprkos slabim rezultatima hemija u ekipi nije narušena. Momci su super, lepo se družimo, ali sve to treba preneti i na teren. – rekao je Beader, koji se nada da će kragujevačka publika i pored loših rezultata Radničkog pružiti podršku ekipi u možda presudnom delu sezone:
– Mi svojim igrama i rezultatima nismo dali motiv publici da dolazi u halu, ali znam da Kragujevčani vole košarku i nadam se da će doći u što većem broju da nas podrže i pomognu nam da ostvarimo prvu pobedu u sezoni. – priželjkuje Beader.
Ulaznice za ovu utakmicu staju 100 dinara i mogu se kupiti na biletarnici hale „Jezero“ pred početak susreta.
M. Pasuljević
Foto: Zoran Đorđević/Miloš Pasuljević
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KKK Radnicki protiv OKK Beograd za prve bodove

Izvor: PrviPrviNaSkali.com, 08.Dec.2017

. .KKK Radnicki u 11. kolu Kosarkaske lige Srbije docekuje OKK Beograd u hali Jezero u subotu 9. decembra od 19 casova i 30 minuta. .OKK Beograd je zapoceo sezonu sa dva poraza, ali je podigao formu u medjuvremenu, a u poslednja tri kola nije porazen. Posle tesnog poraza na gostovanju Beovuku (82:8..

Nastavak na PrviPrviNaSkali.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.