Poljoprivredni sajam u Kragujevcu

Izvor: RTS, 06.Sep.2018, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljoprivredni sajam u Kragujevcu

U Kragujevcu je otvoren 15. Šumadijski sajam poljoprivrede. Na najvećoj jesenjoj smotri agrara u Šumadiji, predstaviće se veliki broj izlagača, a uz bogat prateći program održaće se tradicionalne stočarske izložbe koje priređuju udruženja odgajivača.
Šumadijski sajam kao i svake godine, okupio je veliki broj poljoprivrednika, stočara, proizvođača i prodavaca mehanizacije.

Jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od njih je Branko Tomić iz Beograda koji se 13 godina bavi prodajom i servisiranjem poljoprivredne mehanizacije za voćarstvo i vinogradarstvo.
"Iz godine u godinu raste broj kupaca, naročito zadovoljnih kupaca ,tako da posete sajmovima utiču na našu prodaju", kaže Branko Tomić iz Beograda.
Na više od sto pedeset štandovima može se naći praktično sve iz oblasti poljoprivrede.

Zorica Vlajić iz Čestina kod Knića u ponudi ima organsku hranu, a proizvodnjom se bave porodično:
"U kontinuitetu proizvodimo organsku hranu, bavimo se proizvodnjom mesa,sira,meda,voća i voćne rakije."
Tokom četvorodnevne manifestacije biće organizovane izložbe voća, sitnih životinja, svinja, ovaca, krava, konja, stručna predavanja, razna takmičenja, i bogat prateći program.
Organizatori očekuju da će ovaj sajam biti znatno bolji od prošlogodišnje, a već je izvesno da ima mnogo više izlagača.
"Osim što su poljoprivrednici videli najnoviju mehaniyaciju i opremu. Od izuzetnog je značaja da se struka pojavljuje na ovim sajmovima, da struka i praksa moraju da idu zajedno da bi se gradilo više i bolje", kaže Miroslav Nikolić, pradsednik opštine Knić.
Poljoprivredni sajam organizuju Šumadija sajam, Grad Kragujevac i mnogobrojni sponzori, a podršku je dalo i Ministarstvo poljoprivrede.
 
 
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.