Počinje sistematska deratizacija grada

Izvor: Šumadija Press, 04.Okt.2015, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje sistematska deratizacija grada

Gradska uprava za zdravstvenu i socijalnu zaštitu organizovaće od ponedeljka, 5.oktobra, akciju uništavanja glodara na teritoriji Kragujevca. Akcija je besplatna za građane.

U cilju zaštite stanovništva od zaraznih bolesti, Gradska uprava za zdravstvenu i socijalnu zaštituorganizuje neophodnu sistematsku deratizaciju (uništavanje pacova i miševa) gradskog i prigradskog područja.

Deratizacija će se obaviti na teritoriji gradskih i prigradskih mesnih zajednica. >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << Akcijom će biti obuhvaćene stambene zgrade (zajedničke prostorije), individualna domaćinstva, zelene površine (neuređene površine), kanalizaciona mreža, divlja nehigijenska naselja, groblja, Gradska deponija “Jovanovac”, divlje deponije, zatim obale reke Lepenice i ostalih reka i potoka u gradu.

Posebno ugrožena mesta će po potrebi biti tretirana dva puta (zapuštene i neuređene zelene površine, nehigijenska naselja, žarišta glodara, deponije i slično).

Akcija sistematske deratizacije počinje u ponedeljak 5. oktobra i trajaće oko 20 radnih dana, zavisno od vremenskih prilika i brojnosti glodara koja bude utvrđena na terenu. U Gradskoj upravi smatraju da je to, imajući u vidu površinu na kojoj se sprovodi deratizacija, optimalan period, koji garantuje uspeh akcije i smanjenje populacije glodara za minimum 70 odsto.

Nadležni posebno ističu da je preparat za deratizaciju zvanično registrovan i dozvoljen za upotrebu, ali će svi preparati biti postavljeni u količini i na način da se spreče slučajna trovanja ljudi i životinja.

Gradska uprava za zdravstvenu i socijalnu zaštitu apeluje na građane da ovlašćenim službama dozvole pristup podrumskim prostorijama i dvorištima.

Usluge deratizacije finansira grad Kragujevac, što znači da je usluga besplatna za građane.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.