PUTARI IZ NIBENS GRUPE ODBLOKIRALI PUTEVE U SRBIJI

Izvor: Kurir, 22.Jun.2011, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTARI IZ NIBENS GRUPE ODBLOKIRALI PUTEVE U SRBIJI

BEOGRAD - Blokirane puteve u Srbiji radnici preduzeća iz sastava "Nibens grupe" odblokirali su u 15.00 i Vladi je dat rok sedam dana da reaguje na zahteve radnika, izjavila je predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja

BEOGRAD - Blokirane puteve u Srbiji radnici preduzeća iz sastava "Nibens grupe" odblokirali su u 15.00 i Vladi je dat rok sedam dana da reaguje na zahteve radnika, izjavila je predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Kako je saopšteno, jedino će sindikat "Partizanskog puta" iz Beograda sutra organizovati protest radnika tog preduzeća ispred Vlade Srbije.

"Sindikalne organizacije Preduzeća za puteve 'Beograd', 'Vojvodina-Bačkaput' iz Novog Sada, Preduzeća za puteve 'Kragujevac' i 'Niš', danas su poslali još jednu opomenu nadležnim organima zahtevajući deblokadu računa njihovih firmi, isplatu zaostalih plata i nastavljanje ugovorih poslova na Koridorima 10 i 11. Radnici iz Kragujevca su blokirali ulaz tog grada kod kružnog toka (kod Krsta), prilaz iz Batočine, Preduzeće za puteve "Beograd" je blokiralo Ustaničku i Kruševačku ulicu u Beogradu, Požarevečki put, petlju kod Požarevca i Ibarsku magistralu.

Preduzeće "Vojvodina-Bačkaput" blokiralo je pet prilaznih puteva Novom Sadu, a putari iz Niša ulaz i izlaz iz tog grada.

Preduzeće za puteve "Vranje" nije danas učestvovalo u najavljenoj blokadi puteva jer je ispunjen minimalni deo zahteva radnika isplatom dela zarade za februar ove godine.

"Ovo je deljenje žutih kartona, a uskoro će crveni kartoni da rade", kazala je ranije danas Vukanović.

Većinski vlasnik grupe "Nibens", Milo Đurašković, uhapšen je pre mesec dana zajedno sa rukovodiocima nekoliko firmi iz te grupacije zbog sumnje da su u privatizaciji kruševačkog FAM-a to preduzeće oštetili za 32 miliona evra.

U sastavu Nibens grupe sada je 12 preduzeća koja zapošljavaju 5.200 radnika, od kojih je većina na prinudonom odmoru zbog blokade računa firme i nagomilanih dugova.

Ta preduzeća duguju 110 miliona evra bankama koje su sa predstavnicima Vlade dogovorile da učestvuju u njihovoj reogranizaciji i postavljanju novog menadžmenta.

Agencija za privatizaciju je prošle nedelje raskinula ugovor o prodaji FAM-a, a kontroliše još pet ugovora o prodaji preduzeća koja su u sastavu Nibens grupe - Preduzeće za puteve "Beograd", Vojvodinaput-Bačkaput Novi Sad, Budućnost iz Preševa, Partizanski put iz Beograda i ZGOP Novi Sad.

Pored tih preduzeća u sastavu Nibens grupe su i Preduzeće za puteve "Niš", Preduzeće za puteve "Kragujevac", Preduzeće za puteve "Vranje", Signalizacija put, Kamen Nibens i "Straževica".

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić danas nije želeo novinarima da komentariše blokade na Koridoru 10 i zahteve za raskid prvatizacionih ugovora.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.