POTPISAN UGOVOR ZA IZRADU PROJEKTA NOVE TOPLANE U LOZNICI

Izvor: Kurir, 03.Maj.2011, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTPISAN UGOVOR ZA IZRADU PROJEKTA NOVE TOPLANE U LOZNICI

LOZNICA - Komisija za izbor ponuđača za izradu glavnog projekta nove gradske toplane u Loznici izmenila je raniju odluku i predložila da taj posao za Javno komunalno preduzeće "Toplana" uradi "Termogama" iz Kragujevca, ocenjujući da je njihova ponuda povoljnija.

Direktor lozničke "Toplane" Milan Panić rekao je danas za Tanjug da je postupak javne nabavke za izradu nacrta novog gradskog energetskog postrojenja završen i da je ugovor o tome potpisan sa projektantskom kućom "Termogama" >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << iz Kragujevca.

On je dodao da će kragujevačka firma izraditi glavni projekat po ceni od 2,4 miliona dinara, za šta će biti potrebno 30 dana, a tom poslu će se pristupiti nakon pribavljanja lokacijske dozvole, koja će da bude obezbeđena kada "Termogama" dostavi idejno rešenje nadležnim ustanovama.

Projektom treba da se predvidi da nova gradska toplana ima tri kotla po 8,9 megavata toplotne i dve turbine od 1,03 megavata električne snage, dok bi, prema Panićevoj proceni, ceo postupak projektovanja trebalo da bude završen za dva meseca.

Prema ranijoj odluci komisije, izradu nacrta nove toplane trebalo je da obavi "Piramida 2003" iz Loznice, u čijoj ponudi je bila predviđena cena od 2,7 miliona dinara, ali je krajem prethodne sedmice, nakon korekcije odluke, potpisan ugovor sa kragujevačkim projektantom.

JKP "Toplana" obezbeđuje daljinsko grejanje oko 210.000 metara kvadratnih stambenog i poslovnog prostora u Loznici i u Banji Koviljači, od kojih 52,5 odsto iz sistema firme ""Dekotra"", a ostalo iz lokalnih kotlarnica.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Potpisan ugovor za izradu projekta nove toplane u Loznici

Izvor: Glas javnosti, 04.Maj.2011, 07:08

LOZNICA - Komisija za izbor ponuđača za izradu glavnog projekta nove gradske toplane u Loznici izmenila je raniju odluku i predložila da taj posao za Javno komunalno preduzeće "Toplana" uradi "Termogama" iz Kragujevca, ocenjujući da je njihova ponuda povoljnija...Direktor lozničke "Toplane" Milan...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.