POGIBIJA SRPSKOG PLANINARA: Kobna litica Kučkog Koma

Izvor: Večernje novosti, 15.Jun.2019, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POGIBIJA SRPSKOG PLANINARA: Kobna litica Kučkog Koma

Posle nesreće u kojoj je, u Crnoj Gori, stradao Miroljub Petrović (58) iz Kragujevca. Zakačio ga kamen koji je pao sa jedne litice i odbacio ga u ambis ZNAMO da je taj teren izuzetno opasan. Pokriven je sitnim kamenjem i uvek postoji mogućnost da se čovek oklizne, ili da se neka stena odroni. Tužni smo zbog ove tragedije, jer je naš Pera bio dobar čovek i prijatelj - kažu u Planinarskom društvu "Žeželj" iz Kragujevca, povodom pogibije njihovog člana i sugrađanina >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Miroljuba Petrovića (58) na planinarenju na Komovima u Crnoj Gori. Miroljubovi prijatelji iz društva "Žeželj", kažu da je bio iskusan planinar i ne mogu da veruju da se desilo najgore. Pričaju nam da je na Komove otišao u sredu, sa svojim dugogodišnjim prijateljem i takođe dobrim planinarom iz Kragujevca Živoradom Mitićem, a već sutradan se, nažalost, desila nesreća. PROČITAJTE JOŠ - POGINULI PLANINARI: Koban pad Kaline i Aleksandra na Kajmakčalanu - Bio je odličan čovek, dobar prijatelj, uvek spreman da pomogne, posebno mladim planinarima. Sa njim je bio takođe dobar i iskusan planinar. Otišli su na Komove u svojoj režiji. Oni su drugovi i prijatelji još od detinjstva - priča Miroljubov prijatelj Radojica Perović, predsednik Planinarskog društva "Žeželj". Petrović je bio profesionalni vatrogasac, a pre nekoliko godina, kažu njegovi poznanici, otišao je u penziju. Bio je član Planinarskog društva "Žeželj", a potom se učlanio u Planinarski klub "Gora". Na planinarenje je išao često, posebno u letnjim mesecima. Sam, sa prijateljima, ili sa nekim drugim planinarskim klubovima.PROČITAJTE JOŠ - KAMEN PAO SA LITICE I ODBACIO GA: Stradao Miroljub Petrović (58) planinar iz Srbije - Voleo je planinu i planinarenje, bio je u dobroj kondiciji, uvek spreman za takve izazove - kaže Perović. Prema informacijama Gorske službe spasavanja Crne Gore, poginuo je prilikom pada sa stene na grebenu Kučkog Koma kada ga je zakačio kamen koji je pao sa jedne litice i odbacio ga u ambis. Foto GSS Crne Gore U Planinarskom klubu "Gora", u petak su nam kratko kazali da će Planinarski savez Srbije izdati zvanično saopštenje o ovoj tragediji. Kako saznajemo, tragično nastradali planinar Miroljub Petrović biće sahranjen u subotu na Beloševačkom groblju. NIJE MU BILO SPASA POSLE višečasovne akcije, pripadnici Gorske službe spasavanja Crne Gore, u četvrtak predveče dopremili su Petrovićevo beživotno telo u Podgoricu. Prema onome što je dosad poznato, nesrećni planinar je stradao dok je sa kolegom prelazio takozvani vršni greben Kučkog Koma. Ubrzo posle nesreće počela je akcija spasavanja, ali Petroviću nije bilo spasa. (M. S.)
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

STENA SE OBRUŠILA I BACILA GA U AMBIS Vatrogasac iz Srbije bio je iskusan planinar, ali se našao na VEOMA OPASNOM TERENU

Izvor: Blic, 15.Jun.2019

Srpski planinar Miroljub Petrović (58) poginuo je u četvrtak na Komovima u Crnoj Gori, nakon što ga je zakačio kamen koji se obrušio sa vršnog grebena Kučkog Koma, i odbacio ga u ambis.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.