Osnivanje Udruženja dogovorili na sahrani

Izvor: Blic, 19.Maj.2011, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnivanje Udruženja dogovorili na sahrani

BEOGRAD - Udruženje Kragujevčana koje već 13 godina postoji i deluje u Beogradu noćas je bilo domaćin multimedijalne izložbe “Voda” autora Gordane Živanović i Mihajla Živojinovića. Cilj događaja jeste upozorenje na sve veće zagađivanje Gružanskog jezera. U sklopu večeri održano je i kragujevačko pesničko veče.

Udruženje broji više od 800 članova i svakog četvrtka u svojim prostorijama organizuju razne manifestacije koje imaju za cilj promociju i afirmaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stvaralaca iz Kragujevca.

- Zvanično postojimo od 1998. godine, mada su i ranijih godina Kragujevčani pokušavali da osnuju svoje udruženje, ali bez uspeha. Povod nam možda mogu biti sahrane na kojima smo se često sretali sve dok jednom neko od nas nije rekao, upravo na nekoj sahrani, da je vreme da se sledećeg ponedeljka sastanemo i osnujemo svoje udruženje. Od tada delujemo kao organizacija koje se finansira od članarina i uz pomoć grada Kragujevca – kaže Zoran Matović, predsednik Upravnog odbora ovog udruženja.

Udruženje realizuje i niz manifestacija pod zajednijkim nazivom "Upoznaj Beograd”, kojima žele da mlade Kragujevčane, koji su tek došli u ovaj grad, upoznaju sa Beogradom.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.