Održana prva prajd šetnja u Kragujevcu

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Sep.2019, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana prva prajd šetnja u Kragujevcu

Prva "prajd" šetnja u Kragujevcu održana je danas u centru tog grada, a događaj nije bio najavljen pa ga mediji nisu zabaležili.LGBT aktivista Aleksandar Savić je na svom Tviter nalogu objavio je fotografiju na kojoj se vidi kako nekolicina mladih nosi transparent na kojem piše "Ne odričem se Kragujevca", a neki su nosili i zastave duginih boja.

"Prošetali kroz Kragujevac! Vidimo se 15. septembra u Beogradu!", objavio je Savić na Tviteru.

Beogradska "Nedelja ponosa" održava se od 9. do 15. septembra i završiće se šetnjom i paradom pod sloganom "Ne odričem se".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Održana prva prajd šetnja u Kragujevcu

Izvor: Danas, 01.Sep.2019

Prva "prajd" šetnja u Kragujevcu održana je danas u centru tog grada, a događaj nije bio najavljen pa ga mediji nisu zabaležili. Članak Održana prva prajd šetnja u Kragujevcu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.