Novi fijat iz Kragujevca ipak stiže 2020.

Izvor: Mondo, 28.Dec.2018, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi "fijat" iz Kragujevca ipak stiže 2020.

Srpsku auto-industriju očekuje procvat za dve godine

Foto: Mondo/Marko Tanasković redizajnirani "fijat 500L"

Nakon informacija da nije izvesno da će novi model Fijata iz kragujevačke fabrike stići u naredne dve godine, i "demantija" ove vesti.

"Godina 2020. biće ogromna 'odskočna daska' za automobilsku industriju u Srbiji. Model '500L' ima, kao i svaki proizvod, svoj životni vek, sve je to normalno. Tada, kada još jedan model dođe na Fijatove >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << proizvodne trake u Kragujevcu, očekujem veliki porast obima proizvodnje, ponovno uvođenje treće smene i zapošljavanje novih ljudi", izjavio je, za InfoKG, Davor Veličkovski, predsednik Sigit Srbija, glavnog Fijatovog proizvođača plastičnih komponenti.

Veličovski je ocenio da je investiciona klima u auto industriji u Srbiji dobra, a posebno zasluge za to ima Fijat. Italijanski proizvođač je "povukao nogu" i pokazao drugim firmama iz industrije da imaju gde da dođu.


Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.