Nebojša Arsenijević ponovo izabran za rektora

Izvor: Večernje novosti, 27.Feb.2018, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nebojša Arsenijević ponovo izabran za rektora

Savet Univerziteta u Kragujevcu izabrao je prof. Nebojšu Arsenijevića za rektora Univerziteta u Kragujevcu na period od tri godine Savet Univerziteta u Kragujevcu izabrao je prof. Nebojšu Arsenijevića za rektora Univerziteta u Kragujevcu na period od tri godine.Rektor je izabran tajnim glasanjem, a sednici je prisustvovalo 15 od 19 članova Saveta, saopštio je Univerzitet u Kragujevcu.Komisija za sprovođenje postupka za izbor rektora je utvrdila da je predloženi kandidat >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << prof. dr Nebojša Arsenijević tajnim glasanjem od 14 važećih listića dobio 14 glasova.Arsenijević je redovni profesor Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu, a novi mandat počinje da mu teče od 1. septembra.PROČITAJTE JOŠ: SKANDAL NA UNIVERZITETU U KRAGUJEVCU: Rektor Arsenijević ponovo u žiži javnostiArsenijević došao u žižu javnosti kada su u medije dospeli snimci na kojima se čuju psovke i pretnje na sastancima, optuživan je i za brojne mahinacije, rođačko zapošljavanje, da je omogućio sinu da doktorira pre nego što je završio osnovne studije i zaposlio ga na Fakultetu medicinskih nauka.Agencija za borbu protiv korupcije dala je preporuku da se Arsenijević razreši javne funkcije, ali je tu preporuku Savet Univerziteta u Kragujevcu odbio da razmatra.Takođe, Savet je odlucio i da ne poništi doktorat njegovog sina , iako je inspekcija Ministarstva prosvete utvrdila da je nezakonit.PROČITAJTE JOŠ: SENAT JEDNOGLASNO ODLUČIO: Arsenijević i dalje rektor Senat kragujevackog Univerziteta pre pet dana jednoglasno je podržao kandidaturu Nebojše Arsenijevića za novi mandat, a on je bio i jedini kandidat.O slučaju Arsenijevića oglasio se i ministar prosvete Mladen Šarčević koji je rekao da je njegov stav jasan "Ja se kao gradanin pitam kako je moguce da, i pored svih navoda, on (Arsenijević) i dalje obavlja funkciju rektora".
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Nebojša Arsenijević ponovo izabran za rektora

Izvor: Danas, 28.Feb.2018, 13:31

Za rektora Univer ziteta u Kragujevcu juče je ponovo izabran dr Nebojša Arsenijević, koji je i do sada bio na toj funkciji, i čije razrešenje sa tog mesta je nedavno preporučila Agencija za borbu protiv korupcije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.