Narednih dana ugovori za rekonstrukciju tri klinička centra

Izvor: BKTV News, 05.Jul.2018, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narednih dana ugovori za rekonstrukciju tri klinička centra

U narednih nekoliko dana biće sklopljeni ugovori za rekonstrukciju kliničkih centara u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ministar je na obeležavanju godišnjice rada vlade u Subotici, odgovarajući na pitanje novinara kako ocenjuje sadašnju zdravstvenu zaštitu u Srbiji i da li ona odgovara količini uloženih sredstava, rekao da vlada pokušava da reši probleme koje je zatekla u zdravstvenim centrima širom Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
"Mislim da nema potrebe da vas podsećam šta smo zatekli, zatekli smo opremu u magacinima koja se kupovala za izbore, zatekli smo zabranu specijalizacije i specijaliste od 50 godina. Da se nastavilo tako, ne bi imali specijaliste koji bi mogli da zadovolje kliničke centre, a da ne pričamo o opštim bolnicama, domovima zdravlja. Ne bi imao ko da nas leči", rekao je Lončar.

Kaže da se u zdravstvo mnogo ulaže, ali da ni nadležni kao ni građani nisu zadovoljni stanjem.

"Da li se mnogo ulaže? Da, mnogo se ulaže. Da li smo zadovoljni sadašnjim stanjem? Nismo ni mi zadovoljni, nisu ni građani. Naš cilj je da građani budu zadovoljni i to može da bude u naredne dve, tri godine kada mislim da možemo da budemo lideri u regionu", smatra Lončar.

Samo od prvog januara ove godine, podseća ministar, 882 lekara je zaposleno, kao i 2.160 medicinskih radnika.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lončar: Narednih dana ugovori za rekonstrukciju tri klinička centra

Izvor: Blic, 05.Jul.2018

- U narednih nekoliko dana biće sklopljeni ugovori za rekonstrukciju kliničkih centara u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu - izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.