Izvor: Danas, 11.Feb.2015, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljeno gradsko veće Kragujevca u senci

Kragujevac - Zajedno za Šumadiju i Demokratska stranka najavili su uoči minulog vikenda formiranje gradskog veća u senci, koje bi, kako poručuju iz ZZŠ i DS, predlagalo alternativna rešenja za prevazilaženje sve izraženijih komunalnih i drugih nedaća u centru Šumadije.

- Krajem oktobra prošle godine, prilikom formiranja nove skupštinske većine okupljene oko Srpske napredne stranke, slušali smo priče i obećanja o ekonomskom procvatu grada, o prilivu novca i >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << uravnoteženoj potrošnji, o tome kako će sve biti bolje kada lokalna vlast bude upodobljena sa onom na republičkom nivou. Sto dana docnije možemo da konstatujemo da nijedno obećanje nije ispunjeno, i da je situacija u gradu i njegovim komunalnim i javnim preduzećima znatno gora nego što je bila pre promene vlasti, istaknuto je na konferenciji za novinare koju su odbornici ZZŠ i DS organizovali u pauzi prošlonedeljne sednice Skupštine grada, na kojoj je, na inicijativu te dve stranke, razmatrana sve nezavidnija situacija u lokalnom komunalnom sektoru.

Istaknuto je pritom da se na sednici SG nije čuo nijedan ozbiljan predlog aktuelne vlasti za prevazilaženje nagomilanih problema u javno-komunalnim i javnim preduzećima, što je nedopustivo. Tim pre, tvrde u ZZŠ i DS, što je komunalni sektor u gradu „u kolapsu“, koji karakterišu i činjenice da plate u komunalnim preduzećima umesto jednog kasne više meseci, dok su dugovanja grada tim firmama višestruko uvećana u prethodnih 100 dana.

Komentarišući inicijativu o formiranju gradskog veća u senci, potpredsednik Zajedno za Šumadiju Saša Milenić ocenio je da, nakon prvih sto dana funkcionisanja nove lokalne vlast, „imamo potpuni kolaps sistema lokalne samouprave u Kragujevcu“.

- Građanima su na čelu grada potrebni ljudi koji su spremni da preuzmu odgovornost. Gradsko veće u senci ne formiramo tek zarad izražavanja protesta protiv neozbiljne i neodgovorne vlasti, već pre svega da bi ponudili konkretne predloge i inicijative za rešavanje problema u gradu, istakao je Milenić.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.