Nagrade za kragujevačke kulinare u Nišu

Izvor: RTS, 20.Jun.2018, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrade za kragujevačke kulinare u Nišu

Kragujevački kulinari osvojili su pet zlatnih, četiri srebrne bronzane medalje na kulinarskom takmičenju kulinara u Nišu.
Takmičenje je organizovalo Udruženje turističkih i ugostiteljskih poslenika iz Niša. Tim iz Kragujevca činili su: potpredsednik HoReCa asocijacije Kragujevac i mentor Vladimir Arsenijević , Vladisav Milošević, kapiten tima Uglješa Stepanović, Milan Strevanović, Nemanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Milosavljević, Luka Pecelj i Aleksandar Biševac.

"Zadovoljni smo postignutim rezultatima, imajući u vidu da je bilo preko 350 takmičara iz preko 24 država sveta, poprilično loše uslove za takmičenje, a naš takmičarski tim je skoro potpuno podmađen i još uvek nije dobro uigran. Deo tima je morao hitno da se vrati sa niškog
takmičenja u Kragujevac kako bi održali demostraciju tajlandske i jamajčanske kuhinje pa ponovo da vrate u Niš da nastave takmičenje, i sasvim sam uveren da je na kraju umor savladao naše takmičare", kazao je Vujadinović ‘'.

"Iskreno, nismo se nadali da će naši mladi kulinari uspeti da prebrode tremu i činjenicu da se pored njih takmiče dosta stariji i veštiji kulinari, međutim, naša jela su bila jako interesantna i odlično pripremljena, te medalje nisu ni ovog puta izostale. Očekuju nas velika takmičenja ove godine u Srbiji i inostranstvu, tako da nam je ovo takmičenje dobrodošlo I pružilo uvid u stvari koje još treba popraviti kako bi postigli izvanredne rezultate kao i do sada", kazao je mentor i nastavnik kuvarstva Vladimir Arsenijević.

Na međunarodnom kulinarskom takmičenju u Nišu kulinari iz preko 20 država širom sveta nadmetali su se u raznim kulinarskim disciplinama rudeći se da prezentuju svoja umeća i da na najbolji način predstave ulinarska dostignuća svoje zemlje.
O najboljima je odlučivao žiri predvođen slavnim imenima bivše Jugoslavije, kao što je Stevo Karapandža iz Zagreba, Saša Mišić (Paklena  kuhinja) i master šefovima iz Izraela, Azerbejdžana, Italije, Rusije, lovenije, Slovačke, Grčke i drugih zemalja, trudili su se nagrade
najmaštovitije i najkreativnije kulinare.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.