NS:Fudbalerke igrale za porodilišta

Izvor: B92, 30.Sep.2012, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS:Fudbalerke igrale za porodilišta

Novi Sad -- U Novom Sadu je odigran prvi ženski turnir u američkom fudbalu u Srbiji. Sav novac od prodaje ulaznica doniran je akciji Bitka za porodilišta.

Pored domaćica, novosadskih Vojvotkinja, na turniru su učestvovale i beogradske Vučice, kragujevačke Divlje mačke, kraljevačke Kraljice, Narandžasto pleme iz Kikinde i ženska ekipa iz Bora koja se razvija paralelno sa tamošnjim muškim klubom "Golden Bears". Napeto finale donelo je i pobednice - Divlje mačke iz Kragujevca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Druge su novosadske Vojvotkinje, koje su na turniru zapravo igrale svoje prve prave utakmice. Iako nisu pobedile, kažu da im je ovo podstrek da nastave vredno sa treninzima

Zvaničnim uručenjem pehara i radovanjem, uspešno je završen prvi ženski turnir u američkom ženskom fudbalu. Devojke su kvalitetnom i fer plejom razbile predrasudu da je ovo muški sport i dokazale da smo svi na putu do pobede u Bici za naše bebe.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ženski humanitarni turnir u američkom fudbalu oduševio Novosađane

Izvor: Novine novosadske, 01.Okt.2012, 13:23

Humanitarni turnir u američkom fudbalu “Touchdown”, koji je održan proteklog vikenda sa ciljem da se prikupe sredstava za pomoć novorođenčadima, odigran je pred preko 600 gledalaca. Tom prilikom, prikupljeno je 65 hiljada dinara pomoći u okviru akcije Bitka za bebe. Pored domaćica, novosadskih...

Nastavak na Novine novosadske...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.