Mučenici osvojili šest nagrada

Izvor: Blic, 16.Mar.2016, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mučenici" osvojili šest nagrada

Ansambl Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra u Nišu za predstavu “Mučenici”, u režiji Dušana Ščepihina, osvojio je šest nagrada na Festivalu amaterskih pozorišta “'Zlatna kulisa'' u Kragujevcu.

Niški akademci pobrali su sve pohvale I još jednom su pokazali da ovi sjajni mladi glumci žive za glumu I pozorište. Student Miloš Unić(23), koji je igrao glavnu ulogu doktora, u Kragujevcu je proglašen za najboljeg glumca, ali je dobitnik I nagrade “ >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dragomir Bojanić Gidra” za najbolju glumačku bravuru.

- Ponosan sam što sam dobio nagradu nazvanu po velikom glumcu, čije se ime do sada nije koristilo ni za jednu nagradu. Ceo ansambl je briljirao u “Mučenicima” i zaista smo zaslužili desetominutni aplauz posle odigrane predstave - priča Miloš, koji se amaterski glumom bavi već šest godina.

Iako je na četvrtoj godini prava, nagrađeni glumac kaže da je njemu “Pravni fakultet hobi”.

-Akademsko pozorište je ono što sam ja. Nama glumcima je to pozorište kuća. Toliko smo posvećeni glumi i zaista se trudimo da radimo što bolje možemo. Sve više se u glumi razbijaju granice između amatera i profesionalaca. Mi amateri volimo glumu najiskrenijom ljubavlju, dok se profesionalci ponekad zasite i dođe im kao neka obaveza-priča Miloš, kome je životni san da se profesionalno bavi glumom. Iako je jednom pokušao da upiše glumačku akademiju, od toga nije odustao i probaće opet.

Akademsko pozorište dobilo je nagradu i za najbolju predstavu u celini, za režiju, scenski pokret, i osvojilo je “Zlatnu kulisu”, odnosno prvo mesto.

Niški glumci su posle predstave “Mučenici” doživeli ovacije kragujevačke publike, što se poistovetilo sa odlukom stručnog žirija koji proglasio ubedljivu pobedu Nišlija u konkurenciji od sedam amaterskih pozorišnih trupa i pozorišta.

- Predstava jasne ideje i vrsne glumačke igre, ujednačena u svim segmentima, dokazuje da za pravo pozorište morate imati jasnu ideju i veliku predanost - navodi se u obrazloženju žirija.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.